Stavås Skistad (20) trodde hun satte ny verdensrekord – så kom sjokkmeldingen fra Sverige

Kristine Stavås Skistad (20) satte fredag ny verdensrekord i 100 meter supersprint. Det trodde i hvert fall alle som var til stede på Janteloppet. Men det skulle vise seg at Maja Dahlqvist hadde gått styggfort tidligere på dagen i Sverige.

Se Janteloppet: Tremil på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kl. 16.00.

Sprintkometen Kristine Stavås Skistad imponerte stort under Janteloppet fredag.

20-åringen, som falt fra en mulig medalje under VM i Seefeld, holdt seg på skiene under 100 meter supersprint og knuste konkurrentene.

Se Stavås Skistads løp i videovinduet øverst.

Skistad vant finalen foran Marte Nordlunde med tiden 12.36. Dermed trodde hun også at hun tok verdensrekorden fra Nordlunde. Den gamle tiden var nemlig på 12.45.

Det var 20-åringen fornøyd med etter løpet – men slett ikke overrasket.

– Det er viktig. Det er bra, for jeg håpet på det da jeg kom hit. Jeg hadde ikke vært fornøyd hvis jeg ikke hadde tatt den, sier Skistad til TV 2.

– Jeg visste at Marte var rask og det var spennende å se hvordan jeg gjorde det i forhold til henne. Men jeg har trent mye hurtighet, og jeg håpet at jeg skulle ta den. Det hadde vært en nedtur hvis ikke.

Men det spørs om ikke dagen blir en liten nedtur for Norges nye sprintfantom likevel. For fredag kveld kom rapporter fra Sverige om at deres nye sprintess, Maja Dahlqvist, tok ny verdensrekord tidligere på dagen med tiden 12.20.

– Fra Norge rapporteres det at Kristine Stavås Skistad satte ny verdensrekord, men nå bekreftes det at Maja Dahlqvist gikk på 12.20 i supersprinten i Ramundberget, skriver nettstedet langd.se.

Også Johanna Hagström og Anna Dyvik skal ha vært raskere enn 12.36.

De svenske tidene skal imidlertid ha blitt satt på prologen, noe som endrer tingene noe. TV-bildene sådde også tvil om hvorvidt tiden på Stavås Skistad var rett. De viste nemlig at Konnerud-løperen klokket inn på 11.4. Dermed gjenstår det fortsatt å se hvem som til slutt kan titulere seg som verdens raskeste kvinne på ski...

Les en forklaring på hvorfor dette er så vanskelig å avgjøre her.

Northug imponerte
For mennene var Ludvig Søgnen Jensen sterkest. Han slo verdensrekordinnehaver Emanuele Becchis. Det feiret han med

– Jeg hadde fått høre at det var en annen som var raskere enn meg i hele vinter, så det var deilig. Jeg har vunnet alle disse 100 meterne siden 2013 mot de samme gutta, men så sitter jeg hjemme og har røket en brystmuskel når det er sinnssyke forhold i Tyskland og det blir satt verdensrekord.

– Tronen er min, og jeg skjønner ikke at noen har lurt på det heller. Hils til Petter da! avslutter Jensen og sikter til den nylig abidserte skikongen Petter Northug.

Northug vil nok imidlertid være fornøyd med egen innsats i det som også er hans egen skifestival. TV 2s langrennekspert tok seg helt til semifinalen og slo blant annet ut sin gamle erkerival Calle Halfvarsson på veien. I semifinalen endte han imidlertid sist i sitt heat.