United-kometen har slått tilbake etter marerittet

Scott McTominay spilte midtstopper og var del av et Manchester United-lag som ble avkledd av West Ham i en av sesongens dystreste kamper. Lørdag kan det være duket for revansje.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Manchester United står med fire tap på de fem siste kampene, men hjemme mot West Ham lørdag ligger alt til rette for å slå tilbake.

Og nettopp West Ham står også som et tydelig eksempel på at det har vært dystrere tider for de røde djevlene denne sesongen.

Etter det motsatte oppgjøret på London Stadium i september måtte nemlig det som da var José Mourinhos lag tåle «mareritt-overskrifter» etter å ha blitt påført sitt tredje ligatap på de første sju kampene, og det i en uvanlig 3-5-2-formasjon med Scott McTominay som en av tre midtstoppere.

22-åringen har imidlertid slått tilbake etter marerittet, og fått et realt oppsving de siste ukene. Onsdag stjal han overskriftene og ble kåret til sitt lags beste av fotballeksperter etter Champions League-oppgjøret mot Barcelona, og den skotske landslagsspilleren av avslører nå at nettopp kampen mot West Ham i høst har vært med på å forme ham som fotballspiller.

– Da i september spilte jeg midtstopper. Det var en bratt læringskurve for meg. Jeg er glad jeg har vært gjennom det, og kan se tilbake på det og tenke at dette var noe jeg måtte lære fra. Man kan bli satt til å spille i hvilken som helst posisjon og man må bare være klar for det, sier Manchester United-kometen.

– Folk kan kanskje misforstå fordi han har løftet stemningen i klubben, men han er så seriøs

McTominay intervjues av Premier Leagues egen TV-kanal, og er klokkerklar på at dagens Manchester United-mannskap - under ledelse av Ole Gunnar Solskjær - har alt av forutsetninger for å få revansje mot West Ham lørdag.

– Det er et helt annet lag nå. Vi er mer dynamiske og har mer selvtillit. Det reflekterer hva manageren har tilført laget, med hans måte å spille fotball på.

– Hva har han gjort etter han kom inn som manager?

– Han er et friskt pust, men han er også veldig seriøs. Folk kan kanskje misforstå fordi han har løftet stemningen i klubben, men han er så seriøs når det kommer til jobb. Han krever fullt fokus i møter. Det hender vi kan slå ut håret på treningsfeltet, men når det er alvor, er kroppsspråket til han og trenerteamet så tydelig. Kroppsspråket er den viktigste egenskapen til en manager, sier McTominay.

Kåret til sesongens spiller av Mourinho - nyter nå stor tillit hos Solskjær

Unggutten ble hyllet også av José Mourinho, og kåret til «managerens spiller» forrige sesong på den årlige interne prisutdelingen i Manchester United, men skryter nå av tilliten han er blitt vist av Solskjær.

– Det er tilfredsstillende. Jeg må bare sørge for at jeg hver gang jeg går på banen så gjør jeg alt for å hjelpe laget. Jeg må ofre meg og gi alt for laget hver gang. Jeg vil bare spille fotball og forhåpentligvis imponere manageren og trenerteamet. Forhåpentligvis holder det til å få en lang karriere i Manchester United, sier unggutten som har vært del av yngre lag i klubben siden han var fem år.

Bekrefter at Solskjær snakker om egen spillerkarriere

Ettersom han er oppvokst i de røde djevlenes akademi, har McTominay alle forutsetninger for å skjønne hvilken status Ole Gunnar Solskjær har i gigantklubben. Midtbanespilleren bekrefter at Solskjær selv bruker sin egen tid i klubben aktivt for å motivere spillergruppen.

– Han er ikke redd for å snakke om vinnermentaliteten de hadde her da han var spiller. Det er kroppspråket jeg snakker om, og det smitter over til oss spillere. Vi ønsker også å være vinnere. Vi har også vinnere i troppen som har vunnet ligaen, så vi vet definitivt hva som kreves, sier McTominay.

– Jeg føler vi har et familiebånd i klubben nå

Flere av klubbens supportere ytret seg negativt overfor Mourinho nettopp fordi McTominay fikk tillit, men flere og flere ser ut til å måtte bite i sure epler og innse at stjerneskuddet trolig har mye å bidra med på ypperste nivå. TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller uttalte tidligere i uken at «kanskje Mourinho hadde rett», og skal en tro spilleren som selv skrev under ny fireårskontrakt i januer har det i hvert fall aldri stått på selvtilliten.

– Jeg har ikke dårlig selvtillit på banen. Jeg bryr meg ikke om kontraktsituasjon eller andre ting når jeg er på banen. Jeg glemmer alt når jeg er på banen, og slik har jeg vært siden jeg var fem år gammel. Ole sier at vi skal spille fotball mens vi smiler, og det gjør alle spillerne nå. Ikke bare meg. Og det prøver jeg å vise de yngre spillerne i klubben. Jeg føler vi har et familiebånd i klubben nå, sier McTominay.

Hvordan tror du Premier League ender? Prøv TV 2s tabell-kalkulator her!

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Lik TV 2 Sporten på Facebook