19-åring avgjorde i 101. minutt (!) med praktmål

Bodø/Glimt vant utrolig nimålsthriller mot Mjøndalen.

Mjøndalen - Bodø/Glimt 4-5

​Se målene øverst

Mjøndalen så ut til å ha berget ett poeng på overtid da Alfred Scriven headet inn 4-4.

Men i det ellevte overtidsminuttet kom Bodø/Glimts seiersmål til 5-4 etter et fantastisk treff av Håkon Evjen på hjørnet av 16-meteren.

– Det var en fantastisk følelse. Vi tenkte bare at vi måtte ha målet og at vi kunne vinne denne kampen. Jeg har aldri opplevd enn villere kamp enn dette, sa en lykkelig Evjen til TV 2 etter kampen.

– Hvordan jeg fikk det til? Det handler om mye trening og bare ta sjansen når du får den. Jeg bestemte meg for å komme inn å score. Jeg kom inn og siktet på krysset og skjøt. Det var et bra skudd, ikke så mye mer enn det. Men den ligger faktisk som nummer en på listen over mine beste scoringer, gliste matchvinneren.

En skade på Glimt-keeper Ricardo Friedrich, som måtte ut på båre med hjernerystelse, gjorde at det ble lagt til ekstra mye. Utespiller Vegard Leikvoll Moberg var keeper i sluttminuttene, men kunne ikke gjøre noe med Scrivens utligning til 4-4.

Glimt-trener Kjetil Knutsen gledet seg over seieren, men ergret seg over at Glimt mistet kontroll på kampen da de ledet 2-0.

– Det er utilgivelig fra oss. Det ble en berg-og-dalbane-kamp. Vi kan ikke opptre slik, sa han til TV 2.

– Verre blir det ikke

I Mjøndalen-leiren var det bunnløs fortvilelse etter tapet.

– Det var jævlig og noen ganger fint. Så endte det grusomt for oss. Dette verste du kan oppleve som fotballtrener og spiller. Å komme tilbake og ha 4-4, og tape på overtid mot ti mann. Verre blir det ikke, sa trener Vegard Hansen til TV 2.

– Det er det aller aller, aller, jævligste jeg har opplevd i hele mitt liv. Det er det verst jeg har opplevd i livet generelt.

– Hva tenkte du da kampen var tapt?

– Er det noen som har en pistol.

To strake Glimt-seirer

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror man allerede har sett den mest underholdende Eliteserie-kampen i 2019.

Bodøværingene står nå med to strake seirer i serieåpningen.

– Det har vært en ellevill fotballkamp med mye svakt forsvarspill og veldig flott angrepsspill, spesielt av Bodø/Glimt, som fortsetter å imponere etter en god vinter og strålende åpningskamp mot Rosenborg. De var såpass gode i førsteomgang og har slått tilbake etter å ha ligget under. De viser at de har et meget spennende lag i 2019, sier Jesper Mathisen.

Glimt vant åtte av ni treningskamper før sesongen.

– Måten de slo Rosenborg på i forrige kamp var det mest imponerende. Glimt har vært bedre enn forventet. De sier at de har trent utrolig godt i vinter, og de ser selvsikre ut og har masse kapasitet når kampen står og bikker. Dette skaper enda mer selvtillit for en gjeng som har prestert godt sammen over tid, sier Mathisen.

Mjøndalen har på sin side tapt sesongens to første kamper.

– Det er alarmerende for Mjøndalen at de slipper inn så mange mål. Mot Vålerenga kunne det også vært flere. I fjor var de bunnsolide på hjemmebane, men det var Obos-ligaen. De må finne den soliditeten de hadde forrige sesong, selv om det selvfølgelig er vanskeligere på et høyere nivå, sier Jesper Mathisen.

Bodø/Glimt ledet 2-0

Bodø/Glimt tok ledelsen etter tjue minutter spill da Morten Konradsen prøvde å spille frem til Geir André Herrem, men ballen ble brutt og endte tilbake hos Konradsen, som banket inn 1-0 i det lengste hjørnet.

Ti minutter før pause fikk Glimt straffespark da Fredrik Brustad felte Vegard Leikvoll Moberg på klønete vis. Vegard Leikvoll Moberg doblet ledelsen fra ellevemeteren.

Det siste som skjedde i omgangen var at Tonny Brochmann reduserte til 1-2 på straffespark etter at Olivier Occéan ble dratt ned i feltet av Marius Lode.

Få minutter inn i andreomgangen fullførte Mjøndalen opphentingen da Sondre Solholm Johansen headet inn 2-2-målet. Etter en times spill var kampen snudd etter at William Sell headet inn et godt frispark fra Joakim Olsen Solberg til 3-2 for Mjøndalen.

Herrem snudde for Glimt

I det 72. spilleminutt svarte Glimt. Innbytter Philip Zinckernagel satte et frispark i tverrliggeren. Først på returen var Herrem, som headet inn utligningen til 3-3.

Tre minutter senere var kampen snudd på ny da Herrem ble spilt inn bak Mjøndalen-forsvaret, rundet keeper og sendte ballen i mål til 4-3.

Det så ut til å gå mot Glimt-seier, men fire minutter på overtid headet Alfred Scriven inn 4-4 for Mjøndalen. Moberg, som var kommet inn for en skadet Friedrich, kunne ikke gjøre noe med 21-åringens heading.

– Dette var noe nytt. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå i mål i den samme kampen jeg scoret mitt første Eliteseriemål. Det var en surrealistisk opplevelse. Men personlig er jeg fornøyd med at jeg scoret, for jeg var misfornøyd med at jeg ikke scoret forrige sesong.

– Hvordan var det å prøve seg som keeper mot slutten?

– Da Ricardo måtte ut, og vi ikke hadde flere bytter igjen, var jeg klar på at det var jeg som skulle stå i mål. Men det føltes egentlig ganske useriøst ut. Det er ikke sånn det skal være, men nå ble det sånn i dag. Jeg kan imidlertid tenke meg at dette var veldig underholdende å se på. Det kan fort bli den mest underholdende kampen i årets eliteserie, sa han til TV 2.