Hevder Solskjær har enorme overgangsplaner

Ole Gunnar Solskjær får ikke en rolig sommerferie, skal en tro britiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra tapet for Wolverhampton i vinduet øverst!

Ifølge Telegraph og BBC har kristiansunderen planer om en massiv opprydning i stallen.

BBC melder at så mye som seks spillere kan forlate klubben, mens Telegraph hevder at Solskjær ønsker å hente opp til fem spillere.

– Det ville ikke overrasket meg i det hele tatt. Det er en del daukjøtt der, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Supertalenter kobles

Telegraph skriver at Solskjær ønsker seg én høyreback, én midtstopper, én anvendelig angrepsspiller og én eller to midtbanespillere – avhengig av hva som skjer med Juan Mata og Ander Herrera. Begge er på utgående kontrakt.

Der kristiansunderens forgjengere har hentet etablerte stjerner, skal Solskjær ha et par unge spillere i siktet. Telegraph hevder å vite at Jadon Sancho (19) og Aaron Wan-Bissaka (21) er blant overgangsmålene.

– Det burde de være. De blir jo sikkert ikke billig, men jeg tror det er en god idé, sier Stamsø-Møller.

Sancho har storspilt for Borussia Dortmund denne sesongen. Med 13 målgivende pasninger er 19-åringen assistkongen i Bundesliga. I tillegg har han fått landslagsdebuten for England. Der av følger en skyhøy prislapp: Ifølge Telegraph kan han ende opp med å koste så mye som 1,1 milliarder kroner.

Wan-Bissaka har på sin side vært fast inventar for Crystal Palace, og er blant spillerne som scorer høyest på taklingsstatistikkene i Premier League. Høyrebacken har angivelig en prislapp på 450 millioner kroner.

​– Sånn jeg har forstått Solskjær, ønsker han å bygge noe. Ikke nødvendigvis det samme sporet som Mourinho og van Gaal, som ønsket å hente etablerte stjerner som Di María, Zlatan og Sánchez. Han velger litt yngre, og tenker potensial sånn andre klubber som City, Liverpool og Tottenham har gjort, vurderer Stamsø-Møller.

RIVAL: Jadon Sancho forlot Manchester City til fordel for Borussia Dortmund for halvannet år siden. Nå kan han havne hos byrivalen.
RIVAL: Jadon Sancho forlot Manchester City til fordel for Borussia Dortmund for halvannet år siden. Nå kan han havne hos byrivalen. Foto: Carl Recine

– Det høres ut som en veldig god idé å hente begge de to, hvis det er mulig. Sancho er jo nærmest et fenomen, følger han opp.

– De bør strekke seg ganske langt

Blant de seks spillerne som har en usikker fremtid på Old Trafford, nevner BBC Ander Herrera, Juan Mata og Alexis Sánchez.

Ifølge den britiske statskanalen er det opp til Solskjær om han ønsker å beholde Sánchez.

– Det som er vanskelig, er at han må finne en klubb som matcher lønnen. Den er helt enorm, og det er ganske åpenbart at han ikke fortjener lønnen sin for tiden. På en annen side er det to parter: Manchester United og han. De har skrevet en kontrakt som setter dem i litt vanskeligheter hvis de ikke vil ha ham, konstaterer TV 2s fotballekspert.

BBC skriver videre at de røde djevlene er i dialog om å forlenge Mata og Herreras kontrakter, som begge går ut ved sesongslutt. Stamsø-Møller mener at Solskjær bør «strekke seg ganske langt» etter å beholde sistnevnte.

Herrera er blitt koblet med en Bosman-overgang til PSG.

– Jeg er ikke helt overbevist om Herrera er en mann som skal lede Manchester United til en ny storhetstid. Skal han plutselig doble lønnen? Det vet jeg ikke om er det smarteste. Men det er veldig synd for dem om han skal forsvinne til PSG, sier han, og fortsetter:

– Det er ikke akkurat et sunnhetstegn dersom en spiller som åpenbart er ganske glad i klubben, snakker varmt om den, er positiv og har en herlig innstilling forsvinner. Da mister de noe de trenger i fortsettelsen. Han er ikke nødvendigvis verdens beste midtbanespiller, men bidrar med mye positivt.

– Trenger midtbanespiller og stopper

Stamsø-Møller tror også at typer som Marcos Rojo, Sergio Romero og Antonio Valencia kan være på vei ut dørene. Han mener at det først og fremst blir viktig å beholde nøkkelspillere som Paul Pogba og David de Gea, men tror at Solskjær hadde hatt godt av å oppgradere midtbanen.

– Sammenlignet med de andre lagene, må den bli enda litt bedre og jevnere. Matic lurer jeg på om har spilt sine beste fotballkamper. McTominay er god, men jeg er usikker på om han har det formatet som kan løfte Manchester United. Fred har vært skuffende. Det er en veldig viktig plass på banen hvor de trenger å bli litt bedre. Også for å få Pogba til å være god hele tiden, mener han.

Telegraph hevder at Manchester United også kan være villig til å lytte til bud på Eric Bailly. Det skjer imidlertid bare dersom de røde djevlene klarer å få fatt i en stjernestopper.

TV 2s fotballekspert mener at en forsvarsgeneral kan løfte nivået på dem rundt.

– De har mange stopper som er helt OK, og som veksler på å spille gode kamper og dumme seg ut. Du kan si det samme om Jones, Smalling, Bailly og Lindelöf. Alle er terningkast fire. Det holder ikke for Manchester United, slår han fast.

– Alle dem, spesielt Lindelöf, kan få et løft hvis de får en skikkelig verdensklassestopper ved siden av seg. À la Koulibaly. De må nok investere ganske mye penger for å komme opp på det nivået de andre er på. Men United har råd til det. Vi får håpe at folk jobber godt nok på det området til at de faktisk klarer å skaffe de spillerne de trenger, fortsetter han.