FERDIG: Kjetil Rekdal er ferdig i Start etter et møte med klubben tirsdag.
FERDIG: Kjetil Rekdal er ferdig i Start etter et møte med klubben tirsdag. Foto: Schrøder, Tor Erik

Rekdal ferdig i Start etter forlik

IK Start og Kjetil Rekdal (50) kom til enighet om å avslutte arbeidsforholdet.

Kjetil Rekdal og advokat Erik Flågan satt i møte med Start i nesten ni timer tirsdag.

Sent tirsdag kveld kom meldingen fra Start om at de har kommet til enighet med Rekdal om å avslutte arbeidsforholdet med klubben med umiddelbar virkning.

– Jeg tror det har vært tøft for alle, det vet jeg. Det er selvfølgelig ikke behagelig, for det er såpass mange involverte i sånne ting. I mitt tilfelle har jeg levd i dette yrket i 35 år, så jeg er kanskje litt mer erfaren og tåler kanskje litt mer enn noen andre. Det har vært tøft for meg og mange andre. Det er selvfølgelig ikke behagelig, sier Rekdal til pressen.

Rekdal ønsket ikke å gå inn på prosessen da han møtte pressen utenfor møtelokalet i Kristiansand sentrum.

– I dag har vi hatt en god, lang, fruktbar og konstruktiv prat om alt, og til slutt ble vi enige om at dette var det beste utfallet for alle parter, sier Rekdal.

Motivert og fokusert Rekdal

Den tidligere Vålerenga- og Aalesund-treneren nekter for at han har vært umotivert og ufokusert, slik TV 2 kunne erfare mandag.

– Jeg vil vinne fotballkamper, og det har alltid vært min greie. Fotball har vært livet siden jeg var liten. Jeg har elsket å konkurrere og elsket å være involvert i fotballkamper. Min motivasjon har aldri vært noe problem, sier Rekdal.

– Mitt fokus og hvordan jeg fokuserer bestemmer jeg på min måte. Om jeg spiser to eller tre brødskiver, endrer ikke det mitt fokus på fotball. Det er min beste måte å svare på det spørsmålet på, sier han på Fædrelandsvennens spørsmål om fokus.

Rekdal kom også med et råd til media etter de siste dagers oppmerksomhet.

– Jeg har opplevd lignende press og trøkk tidligere i livet. Media er en del av hverdagen som fotballtrener. Det spekuleres, synses og prates. Det må du lære å leve med. Det er noe jeg vil karakterisere for å gå over grensen fra medias side. Jeg har sagt det før: Det kan være lurt fra medias side å tenke seg om, for det er ikke alle som takler det like bra. Det er mange involverte med familier og barn, så ta det litt med ro. Det er mitt råd oppi alt dette her.

Lettet styreleder

Start åpnet en personalsak mot Rekdal torsdag, og de påla treneren å holde seg borte fra laget, men mot Aalesund ledet han plutselig Start fra sidelinjen.

I timene før kampen hadde Rekdal vært i møte med Start-ledelsen, uten å komme til enighet.

– Jeg er veldig glad for at vi landet denne saken. Vi har hatt gode samtaler. Egentlig han han svart bra. Jeg er veldig lettet, sier Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start.

I pressemeldingen sier Grimstad at forliket er inngått av hensyn til klubben og deres ansatte og belastningen de har stått i. Hun sier til pressen etter møtet at hun håper folk har tillit til klubben og at de stoler på at dette var nødvendig.

På Dagbladets spørsmål om Starts omdømme er skadet, svarer Grimstad:

– Nå er ikke jeg ekspert på omdømme, men jeg er avisleser og tror nok det helt sikkert skadelig for Starts omdømme. Vi må jobbe knallhardt, sier hun.

Styrelederen sier at hun er trygg på at de har gjort alt etter regelverket og at de kommer til å gjøre en evaluering av prosessen.

Start tapte seriepremieren i Obos-ligaen for Aalesund 0-1 hjemme lørdag.