Selvmål og kapteinen utvist da Solskjær gikk på ny Wolves-smell

– Det er idiotisk gjort, sier TV 2-ekspert etter den skjebnesvangre utvisningen.

Wolverhampton - Manchester United 2-1

Wolves viste seg igjen å bli en for tøff nøtt for Ole Gunnar Solskjær og United. Det må kapteinen ta en del av skylden for.

Etter 56 minutter pådro Ashley Young seg sitt andre gule kort for kvelden - og det kun fem minutter etter at han fikk sitt første. Backen klippet ned Diogo Jota ved midtstreken og dommer Mike Dean sendte Young i dusjen etter to gule kort.

– Det er idiotisk gjort av Young. Det er en stygg takling og ingen tvil om at han skal ut, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Dermed måtte United klare seg med ti spillere i store deler av den andre omgangen.

– Når du takler på den måten etter å ha fått gult, så tar du en risiko. Ashley var uheldig der, men det var en korrekt utvisning, sier Solskjær om Youngs takling.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Det ble vanskelig for Solskjærs menn å komme tilbake. Etter 76 minutter vant Jiménez duellen inne i United-boksen, og forsvaret klarte ikke å avverge. Chris Smalling, som overtok kapteinsrollen etter Young, prøvde å kaste seg frem for å stoppe ballen, men forsvareren mislyktes totalt og endte opp med å dytte ballen i eget nett til 2-1.

– Det er så mange individuelle feil av United-forsvaret i den situasjonen. Og Smalling ender opp med selvmålet, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Det er andre gang denne sesongen at Wolves vinner mot United. Laget sendte også Solskjær og co. ut av FA-cupen i midten av mars.

– Spillerne sviktet Solskjær i dag. Det var personlige feil foran begge målene og to hodeløse taklinger av Ashley Young, sier Hangeland.

Klubben er nå på femteplass med 61 poeng, men har spilt én kamp mer enn både Arsenal (63 p), Tottenham (61 p) og Chelsea (60 p).​

– Nå har ikke United dette i egne hender mer. Nå må man håpe at de andre lagene rundt feiler, sier Bojan Djordjic om kampen om topp fire.

– Keeperen var fantastisk
​Til tross for tap, Ole Gunnar Solskjær var likevel fornøyd med hva hans spillere presterte.

– Det var en av de dagene der vi gjorde mer enn nok for å score tre eller fire mål. Vi hadde noen store sjanser, men keeperen var fantastisk, sier nordmannen.

– Jeg syns vi spilte bra. Vi skapte sjanser - også med ti mann. Guttene gjorde eksakt det de skulle, men vi slapp inn mål etter slurvete feil. Det var noen dårlige avgjørelser, men sånn er fotball, sier United-manageren etter sitt andre ligatap.

Resultatet gjør at klubben nå har et vanskeligere utgangspunkt for å komme innenfor topp fire.

– Det er tre tapte poeng. Vi visste at vi må ha 15 poeng til for å komme innenfor topp fire. Vi har seks kamper igjen å gjøre det på.

Solskjær gjorde seks endringer
​Marcus Rashford var ikke med i United-troppen grunnet en ankelskade. Dermed fikk Romelu Lukaku starte i spissrollen. Totalt valgte Solskjær å gjøre seks endringer på laget som slet seg til en 2-1-seier mot Watford i helgen.

For ulvene var den formsterke spissen Raúl Jiménez tilbake fra start.

Det var rødtrøyene som kom til kampens første store sjanse. Dalot slo et presist innlegg mot Lukaku, men headingen gikk rett på Patricio.

– Det er en stor, stor sjanse. Rui Patricio er både god og heldig når han redder den, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Scoret sitt første for United
​Etter 13 minutter hadde United bedre lykke foran mål. Fred spilte til Scott McTominay, og fra omtrent 20 meter sendte den unge skotten i vei en markkryper som snek seg inn nede ved den bortre stolpen. Dermed var 22-åringens første obligatoriske mål for Manchester United et faktum. En scoring Rui Patricio absolutt kunne ha avverget.

– Han er Premier Leagues mest overvurderte keeper. En god keeper skal redde det skuddet der, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Kun minutter senere fikk Lingard en svær mulighet da han fikk heade helt upresset fra fem meter, men Patricio gjorde en meget kvalifisert redning.

Wolves våknet
Midtveis i omgangen viste også Wolves at de hadde ting å komme med da Fred mistet ballen på klønete vis. Jiménez, som sekunder i forveien hadde bommet på en svær sjanse, snappet opp ballen og spilte fri Jota på følsomt vis. Alene med de Gea prikket portugiseren inn 1-1.

– De har knapt vært over midtbanen. Plutselig får de to sjanser på bare sekunder, sa TV 2-kommentator Wikestad.

– Det er utilgivelig av Fred. Det er katastrofalt å miste ballen på den måten. Måten de Gea setter i gang på er også litt unødvendig. Men det er flott spill av Wolves etterpå også, sa Hangeland.

Vertene så ut til å få en skikkelig vitamininnsprøytning etter scoringen. Noen minutter senere kunne Dendoncker ha sendt de oransje i ledelsen, men belgieren klarte ikke å styre avslutningen på mål.

Kort tid før pause fyrte Neves løs fra 25 meter. Skuddet gikk via Lingard og fikk en uforutsigbar dupp, men de Gea holdt ballen i fast grep. På overtid av omgangen fikk Lukaku muligheten til å sende gjestene i føringen, men avslutningen gikk like utenfor stolpen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Young så rødt
​Ti minutter etter hvilen fikk United en kjempesjanse. McTominay kastet seg frem og stupheadet fra seks meter, men Patricio gjorde nok en god redning fra kort hold.

Etter 56 minutter ble United redusert til ti spillere. Ashley Young pådro seg sitt andre gule kort da han klippet ned Diego Jota ved midtstreken. Og det kun fem minutter etter at engelskmannen hadde fått det første gule.

– Det er en stygg takling. Det er idiotisk gjort av Young. Det er ingen tvil om at skal ut etter den, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Det var for øvrig den 100. gangen Mike Dean viste ut en spiller i Premier League. Og denne utvisningen var nok blant de minst kontroversielle fra den eksentriske kamplederen.

Det gjorde definitivt ting vanskeligere for United, og vertene tok mer og mer over. Etter 76 minutter vant råsterke Jiménez duellen inne i United-boksen, og forsvaret klarte ikke å avverge. Chris Smalling prøvde å kaste seg frem for å stoppe ballen, men forsvaren mislyktes totalt og endte opp med å dytte ballen i eget nett til 2-1.

United slet med å svare, og i det 90. minutt var det kun en våken de Gea som hindret et nytt Smalling-selvmål. På overtid hadde også Wolves et skudd i tverrligger.

Slik stilte lagene:

Wolves: Patricio; Bennett, Coady, Boly; Doherty, Dendoncker, Moutinho, Neves, Vinagre; Jota, Jiménez.

Man. United: De Gea; Young, Lindelöf, Smalling, Shaw; McTominay, Fred, Pogba; Dalot, Lukaku, Lingard.