Viking-fansen i harnisk: – Vi føler oss pisset på

Veton Berisha (24) valgte Brann fremfor en retur til gamleklubben Viking. Det liker Viking-fansen svært dårlig.

Viking-fansen startet kronerulling for å hente Veton Berisha tilbake til Stavanger-klubben.

Men lørdag kveld bekreftet Brann at de har kjøpt Veton Berisha (24) fra Rapid Wien.

Det har fått Viking-fansen til å reagere kraftig.

Leder i supporterklubben VikingHordene, Roar Åkerlund, sier til TV 2 Sporten at fansen «føler seg pisset på» etter at Berisha valgte Brann fremfor gamleklubben.

– At nok en lokal profil forteller om sitt mørkeblåe hjerte for så å signere for en erkerival gjør vondt, og vi føler oss pisset på. Vi ønsket å se Veton i Vikingdrakt, han ønsket å komme til Viking og han utrykte med tydelighet at dette var det han ønsket og er også sitert på at kun Viking er aktuelt i Norge, sier Åkerlund til TV 2 Sporten.

REAGERER: Leder i VikingHordene, Roar Åkerlund. FOTO: TV 2.
REAGERER: Leder i VikingHordene, Roar Åkerlund. FOTO: TV 2.

– Oppfattet som falskt
På grunn av Vikings anstrengte økonomi hadde ikke blåtrøyene muligheten til å punge ut det som krevdes for å hente 24-åringen tilbake til Stavanger.

Men likevel mener Viking-fansen at Berisha burde valgt annerledes.

– At Viking ikke har mulighet til å verken hente ham eller innfri lønnskrav, har vi full forståelse for. Men at han da signerer for Brann viser at pengene betyr mer enn klubb, og da blir uttalelsene i forkant oppfattet som falskt. Jeg vil understreke at om han hadde signert for for eksempel Molde eller Sarpsborg, som ifølge media også var interessert, så ville reaksjonene vært annerledes. Men en som kaller seg Vikinggutt trer ikke på seg verken Branndrakt eller RBK-drakt. Punktum, slår Roar Åkelund fast, som igjen minner om at Berisha skal ha uttalt at Viking var den eneste klubben han ville spille for i Norge.

– Hadde han i tillegg uttalt seg annerledes i forkant kunne reaksjonene blitt annerledes, men å signere for Brann etter uttalelsene skaper reaksjoner, sier han.

Ble møtt med «Judas»-rop
Viking Oslo startet en innsamlingsaksjon for å få Berisha tilbake til Stavanger-klubben. VikingHordene gikk inn med 20.000 kroner.

Under Vikings serieåpning mot Kristiansund, som Viking vant 2-0, kom flere Viking-fans med «Judas»-rop mot Berisha.

– Jeg kan bekrefte at det ble sunget «Judas e på VIPen» når det ble kjent han var der ja, sier Åkerlund.

Lørdag 13. april gjester Brann – med Veton Berisha på laget – Viking Stadion. Den tidligere Viking-spilleren kan vente seg alt annet enn en hyggelig velkomst.

– Han har skuffet oss, og vil nok få høre det. Så blir det opp til både oss som gruppering og hver enkel person at det kommer innenfor de rammer som er akseptable, påpeker Roar Åkerlund i VikingHordene.

Veton Berisha møtte TV 2 Sporten etter å ha gjennomført sin første trening med Brann tirsdag.

Berisha: – Det er noen som ikke skjønner det
Han fikk med seg at deler av Viking-fansen ropte «Judas» mot ham da den nybakte Branns-spilleren gjestet Viking Stadion under serieåpningen mot Kristiansund.

– Men jeg tenker ikke mye på det. Jeg forstår det litt, men samtidig forstår jeg det ikke. Det er ikke et tema jeg gidder å bruke så mye energi på. Det er mange følelser involvert siden Viking ville jeg skulle komme til dem, og det ble ikke noe av. For meg er det viktig at jeg er her, sier Berisha til TV 2 Sporten.

Han forstår ikke at Viking-fansen opplever det som et svik at han valgte å gå til erkerival Brann.

– Absolutt ikke. Jeg har et lag i Norge der jeg startet opp og har et kjærlighetsforhold til Viking. Men folk skjønner at i fotballen så bytter spillere klubber, både her og i Stavanger. De som ikke skjønner det bør ta det på sin kappe, konstaterer han.

– Føles det rart å spille i rød drakt?

– Nei, jeg liker den rødfargen og dette Nike-tøyet. Jeg synes det er veldig bra, svarer Berisha, som gleder seg til å spille sine første kamper for Brann.

– Det er veldig kjekt. Jeg kjenner at det kribler med å komme i gang. Brann er en stor klubb i Norge med kjekke fans og et stort potensial. Jeg har blitt tatt veldig godt imot. Jeg kan tilføre laget kraft, mål og assist. Hadde jeg ikke hatt lyst til dette, så hadde jeg ikke kommet hjem fra Norge, konstaterer den nybakte Brann-spilleren.