Fikk briller av treneren

Vipers Kristiansand knuste serietoer Storhamar med 22 mål i eliteserien for kvinner søndag. Det var klasseforskjell på lagene.

Onsdag ble det klart at årets seriegull gikk til Vipers, og søndagens kamp mot Storhamar uten Heidi Løke ble aldri spennende. Ole Gustav Gjekstads utvalgte ga full gass fra start og så seg aldri tilbake.

Etter 22 minutter var Vipers oppe i en timålsledelse og økte inn mot pause til 19-5.

I annen omgang fortsatte hjemmelaget dominansen og ga seg ikke før det sto 40-18.

Underveis i kampen ble det god stemning da Linn Jørum Sulland bommet på et straffekast. Da tok trener Ole Gustav Gjekstad affære og ga den vanligvis så treffsikre storscoreren et brillepar.

Etter kampen forklarte han situasjonen.

– Jeg har alltid brillene på lur når Linn trenger dem. Hun er en av de mest treffsikre vi har, så når hun bommer så er det sikkert noe med alderen eller synet det er noe galt med.

– Jeg vet ikke. Det var dårlig klasse. Det var ikke bra. Men sånt skjer. Jeg bommet på mål. Det hadde sikkert gått bedre med brillene på, sier Sulland og tar på seg brillene for TV 2s reporter.

Henny Ella Reistad ble lagets toppscorer med 6 mål. Hos gjestene fra Hamar var det Elise Skinnehaugen som ble kampens toppscorer med sine sju mål.

Larvik som kjemper med Storhamar og Tertnes om de øvrige medaljene bak Vipers røk 24-26 for Fredrikstad.