Blytung sesongåpning for Rosenborg: – Ingenting som tydet på at de skulle ta gull

Bodø/Glimt hadde full kontroll på Rosenborg i serieåpningen.

Bodø/Glimt - Rosenborg 2-0 (1-0)

Se Bodø/Glimts mål i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Seriepremieren ble alt annet enn gullglitrende for Rosenborg som måtte reise hjem til Trondheim med null poeng i bagasjen, etter å ha blitt slått 2-0 av Bodø/Glimt.

Dermed ble det ikke noen suksess-debut for RBK-trener Eirik Horneland.

– Horneland er hentet til Trondheim for å vinne gull og for å underholde, men i kveld var det ingenting som tydet på at de skulle ta gull. Og det var alt annet enn underholdene å se på Rosenborg, oppsummerer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Han lot seg imidlertid imponere av Bodø/Glimt, som fortsatte i samme spor som de har gjort i oppkjøringen - solid.

– Bodø/Glimt skal ha ros for måten de gjennomfører kampen på, for dette var solid. De har mistet flere av sine viktigste spillere fra sist sesong, men som i treningskampene denne vinteren, fortsetter de gule med sitt imponerende spill, sier Mathisen.

I Bodø/Glimt-leiren var det naturlig nok mange glade mennesker etter seriepremieren.

– Vi hadde en veldig god oppkjøring og tok med oss selvtillit inn i sesongen. Og vi viste i dag at vi stråler av selvtillit og gjorde en fantastisk match, sier Amor Layouni som satte inn 2-0 for Glimt.

– Er du overrasket over at Rosenborg var så svake?

– Det var vi som var god. Vi gjorde dem svake, svarer Layouni og smiler.

Kjetil Knutsen var fornøyd med at laget fulgte kampplanen.

– Vi slapp ikke Rosenborg til, vi var kompakt, vi var god, vi varierte presset og fikk en del rom på de som at det til slutt ble en veldig fortjent seier, oppsummerer Glimt-treneren.

Horneland: – Fryktelig dårlig

Eirik Horneland var ikke ordknapp i sin analyse av kampen og var ikke fornøyd med noe.

– Hva ser du av positive ting i denne kampen her?

– Uff. Jeg ser ingenting. Rett og slett ingenting, og da er jeg dønn ærlig. Denne kan vi ikke bruke til noen ting, annet enn å forbedre oss, sier RBK-treneren.

Han var skuffet over at laget som et kollektiv ikke fungerte.

– Det skuffer meg mest at vi har en hel haug med gode fotballspillere som ikke henger sammen som lag, og det er mitt ansvar, sier Horneland.

– Jeg synes vi var fryktelig dårlig offensivt og spilte på oss ekstremt mye brudd i mot, og Bodøglimt gikk kontret godt på oss, fikk store avstander i laget vårt og vi evner ikke å være gode sammen, utdyper han.

Hansen ute med sykdom

Rosenborg måtte reise til Bodø uten førstekeeper André Hansen, som måtte bli igjen i Trondheim grunnet sykdom.

Dermed var det Arild Østbø som måtte vokte RBK-buret, slik han gjorde da lagene møttes i siste serierunde 2018. Den kampen endte 1-1.

– En klar svekkelse for Rosenborg. André Hansen er den klart beste keeperen i Eliteserien. Skal Rosenborg ta gull, er de avhengig av at han står så mange kamper som mulig, var TV 2s ekspert Jesper Mathisen reaksjon da det ble klart at Hansen ikke var i troppen som reiste til Bodø.

Perletreff av Konradsen

I kaldt vær og én plussgrad, ga ikke førsteomgang særlig mer lunk til de fremmøtte på Aspmyra. For det var sjansefattig store deler av de første 45 minuttene.

Helt til den satt for hjemmelaget like før pause. Brede Moe spilte videre til Morten Konradsen som sendte avgårde et kraftskudd med høyrefoten. Ballen suste inn bak en Østbø, som akkurat fikk noen fingertupper på ballen.

Dermed tok Bodø/Glimt ledelsen over den største gullfavoritten, like før de skulle inn i garderoben. Det gjorde nok pausepraten langt lystigere for Glimt-trener Kjetil Knutsen.

2-0 til Glimt

Like etter pause stanget Alexander Søderlund ballen i mål for Rosenborg, men ble annullert for offside.

Få minutter senere var spissen nære ved å stange inn igjen, men denne gangen gikk ballen over mål.

Så vartet Bodø/Glimt opp med pen angrepsfotball. Geir André Herrem spilte igjennom Amor Layouni, som sendte ballen i venstre hjørnet bak en sjanseløs Østbø i RBK-målet.

– 2-0 scoringen varmet Aspmyra-publikumet, for dette var Bodø/Glimt på sitt aller beste. Layouni sin avslutning var god og effektiv, og når den kom på første berøring var det vanskelig for keeper, oppsummerer Mathisen.

Bodø/Glimt fortsatte å presse Rosenborg, og gjestene slet med å få tak på de gulkledde. Derimot hadde Glimt et godt tak på RBK.

Mot slutten av kampen la hjemmelaget seg lavt, og RBK hadde problemer med å komme seg igjennom et kompakt Glimt.

To minutter før fulltid hadde Håkon Evjen sjansen til å øke til 3-0 for Glimt, men Østbø reddet Rosenborg for et ekstra baklengsmål.

Det endte 2-0 til Glimt som rett og slett herjet med Rosenborg i seriepremieren.