Raser etter tap for Chelsea: – Hvis du ikke kan se den, er det noe galt med deg

Chelsea var i ferd med å gå på en kjempesmell borte mot Cardiff, men snudde kampen med to sene scoringer.

Cardiff-Chelsea 1-2

Den første scoringen i snuoperasjonen skulle imidlertid vært annullert. Marcos Alonso headet et hjørnespark videre i feltet. César Azplicueta headet ballen inn fra kloss hold, men reprisene viste at Chelsea-kapteinen var i offside – og det med god margin.

I første overtidsminutt sørget innbytter Ruben Loftus-Cheek for seier. Willian svingte ballen inn i feltet, og fra bakerste stolpe headet den 23 år gamle midtbanespilleren ballen kontant i mål.

London-klubben er nå ett poeng bak Manchester United, som i øyeblikket innehar den viktige fjerdeplassen, med like mange kamper spilt.

Warnock i harnisk

Etter kampen så Cardiff-manager Neil Warnock rasende ut. Veteranen gikk rundt på banen, før han demonstrativt stilte seg opp foran dommerteamet og stirret dem i senk.

– Jeg har forståelse for at han har forbannet. Det er menneskelig. Men han vet selv at om han åpner kjeften her, er det opp på tribunen i de neste kampene, advarer Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

I intervjusonen etter kampen bare rister Warnock på hodet, og mener slike avgjørelser er grunnen til at de trenger videodømming i Premier League.

– Men jeg vet ikke om jeg er for gammel til at jeg kommer til å oppleve det, sier 70-åringen oppgitt til Sky Sports.

– Det er den beste ligaen i verden, men vi har antageligvis de dårligste dommerne i øyeblikket. Jeg vet ikke hva linjedommeren gjør. Hvis du ikke kan se den (offsiden, journ. anm) klart, er det noe galt med deg. Han får sikkert dømme neste uke, og sier sikkert unnskyld til meg. Men de forstår ikke hva som står på spill, mener Warnock.

Cardiff-stopper Sean Morrison mener at hjemmelaget i tillegg ble snytt for straffe.

– Jeg er bare skuffet. Vi spilte så bra, men dommeren overså to straffer. Jeg er også blitt fortalt at den første scoringen var klar offside. Jeg er helt knust, men hva kan du gjøre, spør Morrison retorisk i intervju med Sky Sports.

For walisernes del var null poeng blytungt i kampen om å holde seg i Premier League. De har fem poeng opp til trygg grunn, dog med én kamp mindre spilt enn Burnley på 17. plass.

Misfornøyde med Sarri

Med et tettpakket kampprogram foran seg, valgte Maurizio Sarri å plassere Eden Hazard på benken fra start.

Chelsea så ut til å savne belgierens kreativitet, og slet med å skape sjanser mot et kompakt Cardiff-mannskap. London-klubben hadde ingen skudd på mål før pause.

– Det er lite fantasifullt, kommenterte Kasper Wikestad underveis.

Like etter hvilen fikk Chelsea seg en kalddusj. Cardiffs toppscorer, Victor Camarasa, tok ballen på direkten og sendte hjemmelaget i ledelsen med en avslutning fra 14 meter.

Da var Sarri rask med å sette inn Hazard. Samtidig uttrykte de tilreisende Chelsea-supporterne misnøye med den italienske manageren. Ifølge The Guardian-korrespondent Dominic Fifield sang de blant annet «We want Sarri out».

Først seks minutter før full tid ga Hazard-byttet resultater. Belgieren tok seg inn i feltet, og skaffet corneren som ledet til Azpilicuetas scoring. Så sendte Loftus-Cheek bortefansen til himmels.

Lagoppstillinger

Cardiff (4-2-3-1): Etheridge - Peltier, Morrison, Ecuele Manga, Bennett - Gunarsson, Arter (Ralls) - Murphy (Mendez-Laing), Camarasa, Hoilett - Niasse (Zohore).

Chelsea (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kovacic, Jorginho (Loftus-Cheek), Barkley - Pedro (Hazard), Higuaín (Giroud), Willian.