Engelsk avis: Så mye penger får Molde

Molde bekrefter at Manchester United vil betale kompensasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Solskjær dro til Old Trafford, tok assistenttrener Erling Moe over hovedansvaret i Molde. Planen var at Solskjær skulle vende tilbake til sommer, men etter en «flying start» på managerkarrieren hos de røde djevlene, fikk 46-åringen jobben på permanent basis.

– Jeg er ganske sikker på at Ole trives godt med å vinne fotballkamper der borte og han ønsker nok å utvikle det han holder på med. Det er gøy at han får den sjansen, sier Molde-trener Erling Moe.

Alt tyder nå på at Moe blir permanent Molde-trener.

– Erling Moe har vært sjef siden desember. Det vil være naturlig å sette oss ned og formelt gjøre det permanent. Vi har jobbet som om han allerede har vært det i denne perioden, sier klubbdirektør Øystein Neerland til Eurosport.

Sky Sports har tidligere meldt at Manchester United vil betale 7,2 millioner pund, eller ca. 82 millioner norske kroner, til Molde dersom Solskjær skulle bli klubbens permanente manager. Daily Mirror skriver torsdag at det dreier seg om 8 millioner pund, drøyt 90 millioner kroner.

Oppdatert: Siden har andre medier hevdet at dette er feil, og at United bare betaler Molde rundt seks millioner kroner. Les mer her.

Neerland vil ikke prate om hvilken økonomi som ligger i avtalen for Molde.

– Det har jeg ingen kommentar til. Det er nå en kompensasjon mellom klubbene, og så får vi forholde oss til det.

– Det har vært snakk om summer på 70-80 millioner kroner?

– Vi har aldri snakket om de summene der. Det er noe media har spekulert i har jeg sett. Vi har ikke noen kommentarer til noen summer, om det er riktig eller galt.

Neerland synes det er bra at det kom en avklaring.

– Nå har jo han vært siden desember og det at han kunne få fast ansettelse kommer ikke som noen overraskelse. Men det at det blir avklart synes vi er veldig bra. Rett og slett fantastisk at Ole har satt seg i en sånn posisjon at han får den jobben. Det er imponerende og veldig bra, og jeg unner ham det. Det er også bra for fotballen i Norge at vi har folk som blir sett på som kompetente til dette. Jeg tror det er bra. Vi har hatt på plass trenerteamet med Erling Moe lenge. Det er det bare å fortsette med. Vi visste at det kunne skje, og det skjedde i dag. Vi fortsetter som før.

– Hvordan har forhandlingene med United vært?

– Vi har nå forholdt oss til kontrakten som sa at han var caretaker frem til sesongslutt i England. Vi var i kontakt med United i går og i dag tidlig. Så ble dette klart utad i dag formiddag. Det har ikke vært noe spesielt rundt det.

– Når kom kontakten angående fast ansettelse?

– Det har vært et tema som har vært oppe noen ganger, men det er ikke noe vi har snakka veldig mye om. Begge parter har forholdt seg til at det har vært et vikariat, og så har de bestemt seg på ett eller annet tidspunkt. Det har skjedd nå ganske nylig etter som jeg forstår.

– Fantastisk

For etter 14 seire på 19 kamper i alle turneringer, var det umulig for Ed Woodward og resten av United-styre å overse Solskjær, som nå har fått ansvaret med å lede en av de største klubbene i verden de neste tre årene. Solskjærs arvtager i Molde er mektig imponert.

– Det han gjør der borte er fantastisk og utrolig artig, mest for han selv, men også for Molde og den gode omtalen det gir. Norsk fotball nyter nok veldig godt av det som skjer, i forhold til at anseelsen stiger, sier Moe.

Også Ruben Gabrielsen har latt seg begeistre av sin gamle sjefs resultater med de røde djevlene.

– At han gjør det så bra, er veldig gøy. Jeg sitter ofte å ser på United når de spiller og tenker «vær så snill, vinn». Alle unner han den jobben og vi heier på han, smiler han og legger til:

– Jeg håper ikke han kommer tilbake til Molde. Jeg håper han blir der borte. Vi har Erling nå, og Ole Gunnar fortjener den jobben. Dette er gøy for alle nordmenn, det sa Molde-kaptein Ruben Gabrielsen under kickoffet til Eliteserien.

Nyter ansvaret

Nå er det Ole Gunnar Solskjærs tidligere assistenttrener i Molde, Erling Moe, som skal lede Molde den kommende sesongen. Det er en oppgave han gleder seg til å ta fatt på.

– Å få jobbe som hovedtrener her er både interessant og lærerikt, selv om det skal sies at jeg tenkte det samme når jeg var assistent. Det viktigste for meg er å få holde på fotball i en gruppe som ønsker å bli bedre, forklarer Moe, og legger til:

– Jeg vet jo at ingen trenere i Eliteserien hadde fått til noe uten assistentene sine, så det er et samspill. Men jeg trives også godt med å bestemme litt, så det har jeg ingen problemer med.

Leder for Tornekrattet, Eva-Brit Mauseth, har lenge skjønt at Solskjær var tapt for klubben.

– De tankene har vi gjort oss for lenge siden fordi han fikk en såpass sterk åpning at vi tenkte dette var noe som kom til å bli bestemt. Enkelte uttalte i begynnelsen at dette bare var tull, men jeg så jo i begynnelsen at han kom til å bli der. Enten som manager eller i en annen stilling. Vi så på han som en Manchester United-mann.

– Så dere tenkte at han aldri kom tilbake?

Personlig så tenkte ikke jeg at han kom tilbake, og det har jeg funnet meg i fra langt tilbake. Jeg har kun sett ståstedet fra der vi er nå. Dette er bra Ole Gunnar og ikke noe hinder for klubben.

– Er du stolt på hans vegne eller skuffet?

– Vi har mista han før. og det er vi vant med. Det lå i kortene og det er helt fantastisk. Vi må være kjempestolte. Ikke bare for at en lokal mann får en sånn stilling, men at også en nordmann får en sånn stilling i en av verdens aller største klubber. Jeg tror ikke vi vet rekkevidden av storheten i dette, sier han.

– Tror du han kommer tilbake noen gang?

– Han kommer nok tilbake engang. Han har jo røttene sine her og en familie som liker å være i dette miljøet. Enten om det er Molde eller Kristiansund, det spiller ingen rolle.

– Hva betyr det for Molde?

Jeg tror det bare er positivt. Jeg ser ikke noe negativt for at Ole Gunnar blir i Manchester. Sånn som laget vårt er i dag og med den trenerduoen vi har i dag. Så tror jeg ikke vi taper noen ting på å ha Ole Gunnar i Manchester.​

Går for gull

Selv om mannen som har ledet Molde til to seriegull nå har forsvunnet ut portene på Aker Stadion, er ambisjonene fortsatt krystallklare.

– Vi er offensive og positive, og vi har troen på at vi skal være med der opp helt inn. Men både RBK og Brann har forberedt seg godt og de kommer til å være knallsterke i år, sier Moe.

Også kaptein Ruben Gabrielsen lover at det skal fyres på alle sylindere når sesongen sparkes i gang førstkommende søndag.

– Vi ser veldig bra ut og de spillerne vi har hentet inn er fantastiske. Alt er opp til oss selv. Jeg tror Rosenborg er favoritter, men jeg tror vi tar gullet, avslutter en offensiv Gabrielsen.