Storhamar slo tilbake uten Thoresen

Mikael Zettergren ledet Storhamar til seier over Stavanger Oilers i den tredje NM-semifinalen.

Storhamar-Stavanger 3-0 (2-1 i kamper)

Storhamar-fansen bet negler etter den andre semien. Den regjerende mesteren gikk på overtidstap, i tillegg til at Patrick Thoresen ble skadet.

Storhamar så imidlertid ikke ut til å være preget av kapteinens fravær.

I første periode kjørte de regelrett over Stavanger Oilers. Christian Larrivée sendte dem i ledelsen før åtte minutter var gått, mens Mikael Zettergren økte i undertall fem minutter senere.

I andre periode var gjestene langt bedre med i kampen. Da hadde flere store sjanser, blant annet et brent straffeslag av Mario Lucia. Så, i siste minutt, scoret Zettergren sitt andre for kvelden etter en Storhamar-overgang.

TV 2s kommentator, Dima Smirnov, stilte seg uforstående til at Stephan Vigier fortsatt var på banen da Storhamar kontret inn 3-0.

– Hva er det Vigier driver med? Han var utpå i over to minutter. Han hadde flere muligheter til å bytte, men stod på isen. Det må ha vært en misforståelse, om det var rekkeendringer eller hva det var, sa Smirnov fra kommentatorboksen.

– Stavanger var så tunge etter å ha ligget i offensiv sone. Også bytter ikke spillerne. De manglet åpenbart en mann i den spillvendingen. Det var nettopp Forsberg, som ikke rakk å komme innpå, fortsatte han.

Gjestene fra Stavanger hadde ikke et comeback i seg i tredje periode. Dermed leder Storhamar 2-1 i kamper.

Den fjerde semifinalen spilles på torsdag. Se Stavanger-Storhamar på TV 2 Sport 2 eller Sumo fra klokken 19.00.