Vålerenga - Frisk Asker 3-2

Vålereng slo Frisk Asker i Furuset Forum og leder nå 2-1 i kamper, mens Frisk tapte sin første bortekamp i sluttspillet.

Lagene møtes igjen om to dager. Kampen ser du på TV 2 Sport 2 og Sumo.

– Vi fant vår vei til å vinne. Vi gjorde en bra tredjeperiode, og det reddet kampen for oss. Det var jevnt i dag, og det kunne fort vippet andre veien, sier Vålerenga-trener Roy Johnsen.

– Det var deilig å se den gå inn. Det var en slitekamp for vår del. Det satt liksom ikke helt, da var det deilig å få en seier, sier matchvinner Martin Røymark.

Utliknet etter målvakt-tabbe

Vålerenga gikk tidlig i ledelsen i Furuset Forum etter scoring av Mats Trygg fem minutter ut i første periode.

Men det ble med den gode starten, og ingen flere mål til noen av lagene de første 20 minuttene.

I den andre perioden slo Frisk Asker tilbake, og det etter en merkelig situasjon.

Steffen Søberg mister pucken ut av hånden, noe han ble hardt straffet for. For Magnus Geheb utliknet som følge av feilen til Vålerenga-målvakten.

Vålerenga-spillerne protesterte, men dommer Christian Bo Persson fant ikke noe ulovlig å slå ned på, og ga Frisk Asker utlikningen.

Dermed sto det 1-1.

– Så jevnt og tight

Og mens Vålerenga-fansen reiste seg da de trodde Rasmus Ahlholm traff mål, fosset Frisk mot Vålerenga-målet og snudde kampen da Victor Björkung satte inn 2-1 med åtte minutter igjen av andre periode.

Men Ahlholm fikk raskt noe å glede seg over og feiret uhemmet da han utliknet for Vålerenga kun minuttet etter Björkung sendte Frisk i ledelsen.

Semifinalen svinget som bare det.

Flere scoringer ble det ikke i den andre perioden, så det sto likt før tredje og siste periode.

– Dette er så jevnt og tight som vi både trodde og håpet, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Vålerenga-mål på tampen

Siste periode var preget av flere gode redninger, og dueller med høy temperatur. Mye sto på spill for begge lag, men alvoret så ut til å la målene vente på seg. Frisk Asker-målvakt Nicklas Dahlbergs trippelredning med 12 minutter igjen av kampen ga et godt bilde på de siste 20 minuttene av denne semifinalen.

Vålerenga fikk et overtak mot slutten av kampen, og satte stort press mot Frisk. Med i underkant av to minutter igjen sendte Martin Røymark Vålerenga-fansen til himmels da han satte inn 3-2.

– Ufortjent er det ikke etter denne tredjeperioden, konkluderer kommentator Wikestad.