Hazard markerte milepæl med pen scoring

Eden Hazard (28) spilte sin 100. landskamp da Belgia vant komfortabelt på Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringen i vinduet øverst!

Kypros-Belgia 0-2

Det hadde ikke en gang gått ti minutter da Michy Batshuayi kranglet ballen frem til Hazard. Stjernevingen nølte ikke, og plasserte ballen på vakkert vis i det lengste hjørnet.

Det var Hazards 30. scoring med flagget på brystet. Med det har han kun Romelu Lukaku foran seg på listen over mestscorende belgiske landslagsspillere.

Manchester United-stjernen står med 45 landslagsmål.

– Spørsmålet er stilt om han ikke allerede er den beste spilleren fra Belgia gjennom alle tider, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt da Hazard sendte Belgia i ledelsen.

Et tidlig mål imot var alt annet enn det Kypros hadde håpet på. Åtte minutter senere fikk hjemmelaget seg nok et skudd for baugen. Thorgan Hazard, Edens lillebror, slo en ball i bakrom til Batshuayi. Den utleide Chelsea-spissen rundet keeper, og trillet ballen i mål.

Etter pangstarten tok belgierne foten av gasspedalen. De hadde full kontroll defensivt, men skapte lite fremover.

– Det er stort sett gå-fotball, med noen få unntak, oppsummerte Mørtvedt.

Belgia har fått en drømmestart på EM-kvalifiseringen. De slo Russland 3-1 i første kamp, og har med det allerede en fått seg en luke på tre poeng til lagene bak.

Slik startet Belgia:

3-4-3: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Castagne, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard - Mertens, Batshuayi, E. Hazard.