Bekmørk Storhamar-kveld: Tap og Thoresen-skade

Storhamar gikk på et «sudden death»-tap i andre semifinale. I tillegg ble Patrick Thoresen skadet.

Stavanger Oilers-Storhamar 3-2 (1-1 i kamper)

I starten av andre periode ble Thoresen taklet av Stavanger Oilers-profil Jacob Lagacé.

Thoresen forsøkte å spille videre, men måtte til slutt kaste inn håndkledet.

Før tredje periode spøkte Fredrik Söderström det hele bort.

– Han skulle på kino i kveld, så han var tvunget til å gå tidligere, humret Storhamar-treneren, før han rettet opp:

– Han fikk seg en smell. Jeg tror vi tar det sikre fremfor det usikre med tanke på det legen og fyisoen valgte å gjøre. Jeg vet ikke så mye mer.

– Så ut som beinet sviktet

Det var Thoresens kne taklingen så ut til å gå utover.

– Det er kne mot kne, nesten. Han prøvde å spille videre, men det så ut som at beinet sviktet litt, vurderte TV 2s ekspertkommentator, Erik Follestad.

– Söderström tullet det litt bort. Men han er nok bekymret som alle andre med hjertet i Storhamar, vil jeg tro, fulgte kommentatorkollega Espen Ween opp.

Overtidsseier

Philip Lane ble matchvinner. Avgjørelsen falt 45 sekunder ut i overtidsperioden. Vertene kunne juble for seier selv om de også i søndagens oppgjør var klart underlegne i skuddstatistikken.

To dager tidligere var de nest best i alt da Storhamar overbevisende vant 5-2 i egen hall. Også i Stavanger var hedmarkingene det dominerende laget. Gjestene kom til klart flest skudd på mål, og de rykket først opp i føringen halvveis ut i 2. periode. Troy Josephs scoret da på en pasning fra Christian Bull.

Det tok sin tid før Stavanger Oilers virkelig våknet, men i tredje periode greide vertene å få lystigere tall i skuddstatistikken. Med flere avslutninger kom også uttellingen. Seks minutter ut i tredje periode utlignet Jacob Lagacé til 1-1.

Oilers-fansen øynet seieren da Stephan Vigier la på til 2-1 med underkant av tre minutter igjen, men Robin Dahlstrøm tvang fram forlengning med sin utligning 53 sekunder senere.

Med overtidsscoringen til Lane sørget Stavanger Oilers for at Storhamar ikke fikk festet et jerngrep i semifinalen. Lagene møtes på nytt i Hamar tirsdag.

Det står også 1-1 sammenlagt mellom Vålerenga og Frisk Asker i den andre semifinaleduellen.

(©NTB/TV 2 Sporten)