Reistad skinte da Norge slo EM- og VM-vinneren

STORSPILTE: Henny Ella Reistad scoret seks mål og bidro til at Norge slo de regjerende EM- og VM-vinnerne.
STORSPILTE: Henny Ella Reistad scoret seks mål og bidro til at Norge slo de regjerende EM- og VM-vinnerne. Foto: Ruud, Vidar
Norge med tomålsseier borte mot Frankrike i Boulazac.

Frankrike - Norge 22-24 (12-11)

De norske håndballjentene slo regjerende EM- og VM-vinner Frankrike 24-22 i en treningskamp i Golden League søndag.

Henny Ella Reistad spilte en meget god andreomgang og var sentral i seieren.

– Andreomgangen til Henny Ella Reistad med seks scoringer er ellevill, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele, som også trakk frem Ingvild Bakkeruds førsteomgang.

Stine Bredal Oftedal lot seg også imponere av den 20 år gamle Vipers-spilleren.

– Henny utgjorde forskjellen i angrepet og var tøff i satsingen. Hun kommer til å være i «spotlighten» i mange år fremover, sier landslagskaptein Oftedal til TV 2.

Halvparten av Reistads mål var flotte underarmsskudd i sluttminuttene.

– Det var ikke som forventet, men vi visste at det ville bli en tøff kamp og at det skulle være vanskelig å score mål. Jeg er glad det lyktes i dag. Det er ikke bare-bare, men sånn er det hver kamp med forskjellige oppgaver. Jeg lyktes mot dette forsvaret, så det var gøy, sier Reistad til TV 2.

Stilnet hallen i Boulazac

Norge har lagt et skuffende EM med femteplass bak seg. I helgen har Danmark, Romania og Frankrike blitt slått i tur og orden i Golden League.

– Det er alltid godt å slå Frankrike, og enda bedre i en sånn hall – i Frankrike, sier Oftedal.

– Det var ekstremt deilig. Vi hadde som mål å gjøre hallen stille, og det klarte vi, sier Reistad.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var også fornøyd med det han fikk se.

– Det er en treningsturnering, så det er ikke den viktigste turneringen å vinne, men det er en god opplevelse og en viktig opplevelse for mange. Det er viktig å kjenne på Frankrike og bikke den i vår favør. Det var en god opplevelse for mange, sier Hergeirsson til TV 2, og fortsetter:

– Det er alltid vanskelig å spille mot Frankrike, det krever mye. Det var mange tøffe, tette dueller. De har høyere intensitet i forsvarsspillet og er mer uforutsigbare i flere sammenhenger. Vi stresset i førsteomgang og slet med å få rytme, og da ble vi litt fanget av stundens alvor. Vi gjorde mange feil i midten av omgangen og tapte 0-5 på streken en periode. Vi forærte dem ledelsen til pause. Det ble bedre i andreomgang. Vi hadde gode keepere.

Marerittminutter ga fransk ledelse

Norge tok kommando fra start og ledet på det meste med tre mål. Da var det spilt 19 minutter i franske Boulazac, men da sa det også stopp for Norge.

I løpet av de fem neste minuttene scoret Frankrike fem mål på rappen og gikk opp i en 10-8-ledelse. To kjappe mål av Norge sørget for utligning til 10-10, men til pause hadde Frankrike med seg en 12-11-ledelse.

– Norge gjorde så mange feil. Det var et par utvisninger, der vi sto med tomt mål, men vi klarte aldri å gjøre det vi skulle offensivt. Vi kastet bort ballen når vi skulle finne linjespiller. Det må vi skjerpe oss på når vi møter så god motstand som Frankrike, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Frankrike holdt en knepen ledelse i den første halvdel av førsteomgang, men midtveis i omgangen gikk Norge opp i ledelsen for første gang i pausen da Emilie Hegh Arntzen kastet inn en straffe til 19-18.

Norge dro i land seieren mot slutten med 24-22 mot Frankrike og sto igjen som det beste laget i helgens Golden League.

Lik TV 2 Sporten på Facebook