Alexander Kristoff vant spurten i gruppe to og ble nummer 14 i Milano-Sanremo. Bildet er fra et tidligere ritt.
Alexander Kristoff vant spurten i gruppe to og ble nummer 14 i Milano-Sanremo. Bildet er fra et tidligere ritt. Foto: AFP

– Kristoff er vår klare leder

Etter en skuffende 14. plass i Milano-Sanremo lørdag er lagledelsen i UAE klare på hvem det skal kjøres for fremover: Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Alexander Kristoff er vår klare leder før vårklassikerne, han er mannen vi skal kjøre for fremover, sier UAE Team Emirates teamsjef Matxin Joxean til TV 2.

Kristoff har vært tydelig misfornøyd med tilværelsen som hjelperytter etter at supersprinteren Fernando Gaviria kom inn på laget før sesongen, men nordmannen får nå forsikringer fra lagledelsen om at han er en prioritert mann i ukene som kommer.

Vinnersjansen i det 291 kilometer lange Milano-Sanremo glapp for Alexander Kristoff og laget før den fryktede stigningen opp til Poggio lørdag ettermiddag da en gruppe ryttere rykket fra hovedfeltet.

SJEF: UAE-teamsjef Matxin Joxean.
SJEF: UAE-teamsjef Matxin Joxean.

Julian Alaphilippe vant sprinternes klassiker som ble arrangert for 109. gang. Kristoff gjorde en god jobb som hjelperytter for Gaviria på oppløpet i solfylte Sanremo, men colombianeren kom seg ikke forbi lagkameraten.

Kristoff vant spurten i hovedfeltet og ble nummer 14.

​– Planen var å kjøre opptrekk for Gaviria, men han kom ikke forbi så jeg vet ikke om han hadde gode nok bein i en sprint om en eventuell førsteplass. Jeg er fornøyd med hvordan laget jobbet, det kunne fort ha blitt seier hvis vi hadde klart å henge på den gruppa som stakk før Poggio, sa Kristoff til TV 2 etter målgang i Sanremo.

– Var planen at Kristoff, som vant her i 2014, skulle være opptrekker for Gaviria i Milano-Sanremo?

– I et ritt som Milano-Sanremo har både Kristoff og Gaviria vinnersjanser. De er smarte ryttere som vi kommuniserer med underveis. Avgjørelsen om hvem som hjelperfor hvem tar vi underveis, sier UAE-teamsjef Matxin Joxean til TV 2 Sporten og avviser at 31-åringen var henvist til opptrekker-oppdraget i Milano-Sanremo.

Om kun kort tid kommer de store rittene på rekke og rad. Først Flandern Rundt, 7. april, deretter Paris-Roubaix helga etter.

– Formen kjennes bra ut etter 291 kilometer i beina i dag, og Paris-Nice forrige uke, så jeg er optimistisk før de kommende klassikerne, fortalte Kristoff.