Se superserien til Thingnes Bø på tredje skyting i vinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

– Jeg skal ut og kose meg, sa Johannes Thingnes Bø til NRK like før herrenes fellesstart i Holmenkollen.

Sammenlagtseieren var allerede sikret, og det suverent. Det hadde den også vært en god stund, og kose seg gjorde Thingnes Bø så til de grader i sesongens siste renn.

For mannen med flest verdenscupseire på en og samme sesong tok sin 16. i rekken.

Og det med 20 treff på skytingen.

– En av de beste seirene mine tror jeg, dette var et meget bra skirenn. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Det har gått over all forventning, og å avslutte med hattrick i Kollen er ubeskrivelig, sier Thingnes Bø til NRK.

– På fjerderunden prøvde jeg å tjene meg opp en strafferunde, og skjøt fullt. Det var skikkelig godt. 20 treff, siste rennet og jeg har holdt koken helt ut, oppsummerte vinneren.

Nå kan Thingnes Bø ta ferie med god samvittighet.

– Nå har jeg endelig oppnådd disse målene her, så jeg skal bruke lang tid på å nyte de og tenke på hva jeg har gjort. Så får vi ta nye mål tidlig på høsten, sier 25-åringen.

Vetle Sjåstad Christiansen kom på femteplass, Henrik L'Abee-Lund på åttendeplass, Tarjei Bø kom på tiendeplass og Erlend Bjøntegård kom inn som nummer tyve.

Strålende start

Første skyting resulterte i fullt hus for Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. De gikk ut like bak Antonin Guigonnat og Julian Eberhard i tet.

Også Erlend Bjøntegård og Henrik L'Abee-Lund skjøt feilfritt, mens Tarjei Bø fikk en bom.

17,2 sekunder på skuddserie

Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen fulgte opp med ny feilfri skyting på siste liggende. De to gikk ut i front foran tyske Arnd Peiffer.

Og da Thingnes Bø sendte avgårde en susere av en serie på første stående skyting, med en skytetid på 17,2 sekunder, ble verdenscupavslutningen bare bedre og bedre for den suverene skiskytteren fra Stryn.

Nærmest ham var Peiffer som gikk ut 9,1 sekunder bak Thingnes Bø med null bom.

Sjåstad Christiansen fikk to bom og havnet et godt stykke bak etter å ha lagt i teten frem til tredje skyting.

Perfekt avslutning på verdenscupen

Men det var ikke bare skytingen som satt, for skiene gled akkurat som de skulle og litt til i sporet, og etter passerte 11,4 kilometer hadde Thingnes Bø økt avstanden til Peiffer til 25,7 sekunder.

Og da de siste fem på stående gikk ned og Thingnes Bø kunne notere seg 20 treff denne søndagen i Holmenkollen, var verdenscupavslutningen perfekt.