Kjempebrøler ødela for Norge

Joshua King utlignet til 1-1, men en tabbe av Håvard Nordtveit kostet dyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Norge 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Da Joshua King utlignet til 1-1 midtveis i andreomgang, øynet Norge et sensasjonelt poeng med hjem fra Spania i den første EM-kvalifiseringskampen på Mestalla lørdag.

Men få minutter senere spilte Håvard Nordtveit et fryktelig tilbakespill mot Rune Almenning Jarstein, som ble snappet opp av Álvaro Morata. Jarstein felte Morata og laget straffespark, som ble satt i mål av Sergio Ramos. Kapteinen fikset spansk 2-1-seier.

– Vi har vist at vi har tatt steg siden 0-6-tapet for Tyskland. Lars Lagerbäck har fått opp bunnivået og vi kan spille jevnt mot de beste, men det er fortjent at Spania vinner, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Nordtveit tok selvkritikk etter den svake støttepasningen.

– Hadde den vært litt sterkere, hadde det vært ingen situasjon. Det er kjedelig. Det er jo kjipt, i hvert fall fall når vi har kjempet oss tilbake til 1-1 her i Valencia mot et sånt lag. Det er litt trist, men vi må bare glemme denne kampen og se fremover, sier Nordtveit til TV 2.

Norske steg i riktig retning

Norges målscorer forteller at Norge fikk troen på poeng før andreomgang.

– Spania hadde det meste av ballen, og vi visste det skulle bli sånn. Da de kommet på så mange sjanser i førsteomgang, fikk vi følelsen av at vi skulle komme tilbake. Og det gjorde vi. Så gjorde vi dumme, enkle feil som vi ikke skal gjøre. Det var ikke godt nok, sier Joshua King til TV 2, og fortsetter:

– Jeg er ikke skuffet over prestasjonen til laget. Det var ikke vår beste kamp, men vi møtte et veldig bra spansk lag. Dette viser hvor langt vi har kommet, for sist vi møtte et topplag tapte vi 0-6 for Tyskland. Vi kjempet til siste slutt.

Landslagssjef Lars Lagerbäck mener Norge har tatt steg.

– Det er ikke så mye å si om resultatet. De er bedre enn oss. Guttene skal ha skryt for at de kjempet hele tiden, vi gjorde det bedre i andre omgang. I første omgang var vi for passive. Vi møter et utrolig bra lag, så de skal ha heder for at sifrene blir slik når de dominerer kampen, sier Lagerbäck til TV 2.

Norge slo sprekker

Spania var det førende laget fra start, og fem minutter inn i kampen fikk Álvaro Morata den første sjansen da han satte en heading rett på Rune Almenning Jarstein.

Etter et kvarters spill kom det spanske målet. Jordi Alba spilte vegg med Marco Asensio og spilte inn til Rodrigo, som satte inn 1-0 bak en sjanseløs Jarstein.

– Martin Ødegaard var for sent oppe i ballfører, så vi ble utspilt. Vi plukket ikke opp folk innenfor egen 16-meteren. Det var mange feil på rad som gjorde at vi kom under 0-1, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen i TV 2-studio.

Rodrigo var nær ved å flikke inn 2-0 få minutter senere, men en meget god Jarstein i Norge-målet gjorde en fin redning for å stoppe Valencia-spilleren.

Enorm mulighet for Tarik

Etter en halvtimes spill burde Norge utlignet, for et fint angrep endte med at Tarik Elyounoussi bommet på Markus Henriksens innlegg fra én meters hold.

Like etter leverte Jarstein en ny kjemperedning sa han stoppet headingen til Dani Parejo etter et hjørnespark.

– Vi hadde sagt at Jarstein var sjanseløs om den hadde gått inn, sier Drillo.

Spania fortsatte å skape store målsjanser på løpende bånd, men Norge fikk nærmest utrolig vis med seg kun 0-1 til pause på Mestalla.

Sju minutter inn i andreomgang gjorde Jarstein en ny god redning i duell med Morata, før han noen minutter senere kunne se Sergio Ramos sette ballen utenfor fra kun et par meters hold.

To straffespark

I det 64. spilleminutt fikk Norge straffespark da innbytter Bjørn Maars Johnsen gikk i bakken i duell med Iñigo Martínez. Johnsen fikk straffespark, som Joshua King banket inn 1-1-målet bak David De Gea.

Ledelsen varte bare i drøyt fem minutter, for da slo Håvard Nordtveit en fryktelig støttepasning i retning Jarstein. Ballen ble enkelt snappet opp av Morata, som satte fart mot 16-meteren. Jarstein prøvde å feie unna ballen, men Morata fikk en tå på ballen og Norges keeper laget straffespark.

Spania-kaptein Sergio Ramos satte inn 2-1-målet med panenka-straffe.

Norge klarte ikke å sette press på Spania i sluttminuttene. I stedet var det Asensio som burde ha satt inn 3-1 i siste ordinære spilleminutt, men lobben fra Real Madrid-stjernen gikk over målet til Jarstein.