LSK fikk bank av Barcelona

LSKs drøm om Champions League-semifinale er nærmest knust etter første oppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona - LSK Kvinner 3-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

LSK Kvinner kom til første Champions League-kvartfinale med et håp om å sjokkere Barcelona på Mini Estadi, men de ble sendt hjem til Norge med et 0-3-tap.

– Det ble et sjokk de første ti minuttene. Vi hang ikke med. Det gikk fort. Barcelona er et bra fotballag, og det ble vist i dag. Vi har ikke helt tempo inne og det ble en forsvarskamp. Det var ikke 0-3 vi hadde håpet på, sier LSKs Guro Reiten til TV 2.

Toni Duggan ga Barcelona 1-0 allerede etter to minutters spill, før samme kvinne doblet ledelsen drøyt tjue minutter senere. Mariona Caldentey satte inn 3-0 på straffespark ti minutter før pause.​

– Barcelona er et mye bedre lag. Jeg synes kanskje LSK ser ut som de ikke er i kampform, som vi var redde for. I tillegg var de kanskje litt optimistiske i kampplanen med 4-4-2. De ble spilt rundt i starten. De hadde bedre kontroll i andreomgang med 4-5-1 i andreomgang. De slet med kontringer og å ta vare på ballen. De ble rett og slett for små utpå der, kommenterte TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

Gulbrandsen: – Bekymringsverdig

Lillestrøm starter Toppserien først mot Kolbotn lørdag. Returkampen mot Barcelona går på Åråsen onsdag neste uke.

– Det er bekymringsverdig hvor enkelt vi har blitt dratt av i mange situasjoner. Vi ser ofte at lag sliter, men det er mange som har problemer individuelt. Det nærmer seg VM. Mange av LSK-spillerne skal møte disse spillerne, og de blir dratt av med enkle dragninger. Det må opp et par hakk, sier Gulbrandsen.

LSK-trener Hege Riise mener laget havnet på hælene med et så tidlig baklengsmål.

– Vi gikk en tøff opplevelse. Det gjorde noe med oss å ha 0-3 til pause. Vi klarte å holde nullen i andreomgang, men vi møtte et veldig godt lag. Vi må se litt på video nå og legge taktikken for neste kamp, men det blir selvfølgelig tøft, sier Riise til TV 2.

Duggan-dobbel

LSK slet i åpningen av kampen, og allerede i tredje spilleminutt fikk Barcelona uttelling for presset sitt. Marta Torrejón kom ned til dødlinjen og slo inn til Toni Duggan, som satte ballen inn bak Cecilie Fiskerstrand.

– Vi ser på kampbildet allerede at LSK er i trøbbel. Det er for mye rom mellom spillerne, så Barcelona klarer å «klikk-klakke» seg mellom. De henger ikke sammen, var dommen fra Solveig Gulbrandsen.

Den engelske angriperen doblet ledelsen i det 24. spilleminutt etter at Lieke Martens kom seg rundt på kanten og serverte Duggan, som styrte inn 2-0.

– Er det én som må plukkes opp i boksen, er det henne. Det må LSK rydde opp i, sier Gulbrandsen.

TOMÅLSSCORER: Barcelona-spiss Toni Duggan scoret 1-0 og 2-0.
TOMÅLSSCORER: Barcelona-spiss Toni Duggan scoret 1-0 og 2-0. Foto: Josep Lago

Uenig i Barcelona-straffe

I det 26. spilleminutt fikk Barcelona straffespark etter at Torrejóns volley gikk i armen til Emilie Haavi. Fiskerstrand var etter Mariona Caldenteys straffespark, men ikke nok til å hindre 0-3.

– Straffesparket ser strengt ut. Den treffer ryggen før den går i armen. Det er synd for LSK at det er straffe, for den kunne de vært foruten, sier tidligere Juventus-spiller Ingvild Isaksen i TV 2s Champions League-studio.

Barcelona-dominansen fortsatte i andreomgang, men sløsende katalanere og en god Fiskerstrand i LSK-målet sørget for at det ble målløst etter pause.

Ina Gausdal hadde LSKs største sjanse i kampen da hun knuste to spillere i luften, men Sandra Paños stoppet Gausdal med en god redning.

– Jeg tror det har ekstremt mye å si at LSK ikke har fått spille sammen som lag. De har ikke stilt med det samme laget i 90 minutter ennå. Det er ikke en fordel. De har sagt at det er positivt med landslagssamlingen, men det er ikke LSK, selv om det var mange LSK-spillere der samtidig, sier Gulbrandsen.​