#1910SMILESOFMATS: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard på landslagets pressetreff.
#1910SMILESOFMATS: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard på landslagets pressetreff. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Møller Dæhli hyllet av egen klubb: – Det var et krav fra fansen

Mats Møller Dæhli omtaler St. Pauli som familie. Kjærligheten er gjensidig.

Hver dag i fem uker la St. Pauli ut et bilde på sine sosiale medier-kontoer under emneknaggen #1910SmilesOfMats.

Bildet var av Mats Møller Dæhli, og selvsagt med et smil rundt munnen.

Det kom etter krav fra fansen.

– Det ble laget en egen hashtag en gang og så ble det et krav fra fansen, at de måtte legge ut hver dag. Når de ikke gjorde det, så fikk de klager. Da endte det opp med at de måtte publisere et bilde hver dag, flirer Mats.

– Det var tydeligvis mange av våre fans som syns det var morsomt å se på at jeg alltid er i godt humør.

Klubben er familie

Bildet ble publisert klokken 1910 hver kveld, og spiller på to ting: klubbens stiftelsesår og at Mats Møller Dæhli alltid smiler.

Klubben sluttet med #1910SmilesOfMats på toårsdagen for at han hadde signert for klubben. Fortsatt dukker den opp med jevne mellomrom på Twitter, men ikke i samme omfang.

Det syns hovedpersonen selv er helt greit.

– Det ble litt mye. Hvis jeg ikke smilte, fikk jeg spørsmål om hva det var som var galt. Det ble litt tungt noen morgener der, flirer han.

På generelt grunnlag syns han likevel det var morsomt.

– Det viser jo at jeg har fått en standing i klubben, en klubb som er blitt en familie for meg. Det er der jeg føler meg hjemme. I tillegg er tilknytningen til fansen er noe helt spesielt. Det er stort at de viser at de setter pris på meg på en slik måte.

Øystein Sunde-klassiker

Den kanskje største suksessen var for øvrig en video. Kaptein Johannes Flum filmet Mats Møller Dæhli mens han sang Øystein Sunde-sangen «Danske med campingvogn».

Videoen ble lagt ut på klubbens Twitter-konto og fikk over 800 likerklikk og 50.000 visninger.

– Det var et krav fra noen av spillerne, for de hadde hørt meg synge den på gaten. Jeg måtte gjøre det, og så ble det suksess, gliser han.

– Jeg vet ikke helt hvorfor, de forstår jo ikke hva jeg sier.

Når han snakker om klubben som en familie, er det ikke tilfeldig. Han mener det er sterke bånd mellom lagkameratene.

Med i opprykkskampen

St. Pauli ligger på fjerdeplass i 2. Bundesliga, fire poeng bak kvalifiseringsplass.

– Samholdet er grunnen til at vi henger med i toppen. Kvalitetsmessig så er vi kanskje bak de beste, sier han ærlig.

Nå er det blitt to 0-4-smeller på rad for klubben. Først mot Hamburg i derbyet, et derby Møller Dæhli gikk glipp av på grunn av sykdom.

– Det var grusomt, sier han til NTB.

– Jeg lå fire dager med omgangssyke og var sjanseløs. Jeg kan ikke huske sist jeg var syk, og det var forferdelig at det skjedde da. Jeg ble forbannet, men det var bare å akseptere det, for det var ikke noe jeg kunne gjøre noe med.

Han var tilbake på banen sist helg, men da ble det et nytt 0-4-tap mot Sandhausen. Han lurer på om det var en ettervirkning av derbysmellen.

Hashtaggen gjorde comeback da Møller Dæhli ble tatt ut på landslaget

– Jeg tror det. Det er mye psykologi i fotball. Selv var jeg kanskje ikke hundre prosent etter sykdommen, og for laget ble det tungt å stå opp og kjempe da vi fikk 0-1 etter den tunge opplevelsen helgen før. To 0-4-tap på rad er ikke akkurat opprykksform, men vi er bare fire poeng bak kvalifiseringsplassen, sier han.

– Hadde du spurt meg for to uker siden ,så hadde livet vært veldig, veldig bra. Siste 1,5-2 uker har vært litt tunge, men generelt har sesongen vært veldig bra, sier Møller Dæhli til TV 2.

Tror ikke han starter

Sammen med resten av landslaget forbereder han seg til Spania-dyst lørdag. I fjor kom han så vidt på banen for landslaget i det som var en sterk sesong for Norge.

Han ble byttet inn rett før slutt i 1-0-seieren i Albania, ellers var det fire kamper på benken og resten ute av troppen.

Selv om kantene er en av posisjonene der det stilles spørsmål rundt hvem som skal spille, er han skeptisk til at han kan dunke ut hverken en spilletid-manglende Moi Elyounoussi, eller Stefan Johansen som har måtte gå ned et nivå for å få spille.

– Det skorter kanskje på spilletid, men ikke på kvalitet. Moi har vært veldig god for oss. I tillegg har Martin Ødegaard vært veldig god i det siste, samt at. Stefan Johansen spiller kamper igjen etter utlånet. I tillegg har de som har spilt, vært veldig gode på landslaget. De vant nesten alle kamper i fjor, så det blir vanskelig, sier Møller Dæhli til TV 2.

Se Spania-Norge lørdag kl. 20.10 på TV 2 og tv2sumo.no.