Sander Sagosen og Stine Bredal Oftedal var blant de nominerte i Det internasjonale håndballforbundets i kåringen av verdens beste spiller, men de nådde ikke opp.

I stedet var det danske Mikkel Hansen og rumenske Cristina Neagu ​som stakk av med prisene, skriver forbundet mandag.

Negau er første spiller til å vinne prisen fire ganger, mens Hansen har tre – like mange som franske Nikola Karabatic. Ingen har flere enn Paris Saint-Germain-duoen.

Landslagstrenere og medlemmer av Det internasjonale håndballforbundet stemte.

Prisene tar kun for seg prestasjoner i 2018. Derfor er ikke Hansens storspill og Danmarks VM-gull på hjemmebane med i vurderingen. Danskene vant finalen stort mot Sander Sagosen og Norge.

Oftedal og Sagosen var også nominert til samme pris i fjor. Etter å ha delt den ut i 23 år på rad, besluttet da Det internasjonale håndballforbundet å avlyse kåringen som følge av å ha mottatt for få stemmer.

Ingen nordmenn har vunnet prisen på herresiden tidligere. Heidi Løke var siste kvinne fra Norge til å vinne prisen i 2011.

Sagosen har fått heder for prestasjonene i 2018. I Handballplanets kåring i desember, der journalister fra 24 land stemmer, vant han knepent foran tyske Uwe Gensheimer.