Vålerenga showet seg til NM-semifinale

Vålerenga trengte tid, men til slutt ble Manglerud Star feid av isen 6-2. Med fredagens seier booket seriemesteren semifinalebillett i NM-sluttspillet.

SEMIFINALE: Vålerenga er klar for semifinale i sluttspillet i GET-ligaen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Storfavoritten gikk videre med 4-1 sammenlagt. Fra før er fjorårets dobbeltmester Storhamar klar for neste runde.

Vålerenga var ikke på sitt skarpeste de første 20 minuttene, men etter en pauseprat løsnet det skikkelig i Furuset Forum. Andreas Heier sendte vertene foran tidlig i midtperioden, og i løpet av det neste kvarteret hadde Tobias Lindström, Rasmus Ahlholm og Villiam Strøm ordnet 4-0.

Etter den siste pausen ville også Martin Røymark og Morten Ask være med på scoringsfesten. To av Vålerengas mål kom i overtallsspill.

Manglerud-duoen Christer Simonsen og Magnus Henriksen pyntet litt på resultatet mot slutten. Hjemmelaget hadde to spillere utvist da byrivalen fikk sin første redusering etter 50.37 minutter. VIF var også i undertall da gjestene scoret igjen noen minutter senere.

De to øvrige kvartfinalene blir avgjort tidligst søndag. Frisk Asker lå under 2-3, men snudde til 7-4-seier borte mot Lillehammer. De oransjekledde leder dermed 3-2 sammenlagt og har matchball når lagene møtes igjen i Asker.

Viktor Granholm og Hampus Gustafsson hadde hver sin måldobbel for Frisk i fredagens oppgjør. Også Joey Benik ble tomålsscorer, men det ble til ingen nytte for Lillehammer.

Det står 5-5 mellom Stavanger Oilers og Sparta etter tre perioder. Dermed må den smått elleville kampen ut i forlengning. Hjemmelaget ledet med to mål hele tre ganger, men gjestene fra Sarpsborg slo tilbake og tettet luken. Det sto 2-2 sammenlagt mellom lagene før kampstart.