– Langrenn er en b-sport, det vet vi fra før, sa Pichler, treneren til det svenske skiskytterlandslaget, med et flir om munnen tidligere i uken.

At det er et lite knippe nasjoner som dominerer i langrennssporet blir ofte fremhevet som er problem, mens det er i skiskyting er utøvere fra en rekke nasjoner som kan hevde seg i toppen.

Det mener Pichler er en styrke for skiskytterne.

Irriterende

Men Pichlers stikk til langrennssporten er noe som får Calle Halfvarsson til å reagere.

– Han vet ikke helt hva han snakker om alltid. Skal man sammenligne skiskyting og langrenn, er det nok skiskyting som ser ut som en b-sport. Vi går fra dem på ski alle dager, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

– At de er en større sport enn langrenn er takket være at det er så stort i Tyskland. Ofte bruker vel ikke sporter der man gjør forskjellige ting å være store. Det kan man bare se på friidrett, mangekamp er vel ikke det største der, fortsetter langrennsløperen.

Han innrømmer at synes den tyske skiskyttertrenerens uttalelse er irriterende.

– Ja, jeg kjenner ikke Pichler, men jeg synes det er en unødvendig uttalelse. Jeg synes det er latterlig fordi han vet hvor fort vi går i forhold til dem, sier Halfvarsson.

Ordkrig med Northug

Det stormet for øvrig rundt Calle Halfvarsson under ski-VM. Petter Northug slaktet svensken etter alle kunstens regler i Camp Seefeld, TV 2s sending fra mesterskapet.

Da han sprakk under stafetten, uttalte Northug:

– Nei og nei, Calle. Du klarte det igjen. Hva er det du holder på med?

– Det er utrolig, fulgte Niklas Dyrhaug opp.

Ingen i studio forstod noe av hvorfor Halfvarsson forsøkte rykket i sprintbakken. Petter Skinstad foreslo at svensken hadde behov for psykologhjelp, noe Northug ikke mente var sterkt nok.

– Du må få straff, vet du. Fengsel i 13 år. Da lærer du kanskje. Det er så dårlig å gjøre det gang på gang.

Det fikk Halfvarsson til å svare syrlig.

– Jeg tror Petter har bedre peiling på fengsel enn meg, svarte svensken.