Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø utgjør det norske stafettlaget i VM i skiskyting i Östersund – i den rekkefølgen.

Det ble bekreftet av skiskytterforbundet fredag ettermiddag.

Men da utøverne skulle komme med sine innspill til hvem som skulle gå de ulike etappene, gikk VM-debutant Vetle Sjåstad Christiansen glipp av de første diskusjonene. Han lå nemlig og sov.

– Dessverre var jeg for sen til møtet, så jeg hadde ikke mye jeg skulle ha sagt. Jeg lå i sengen og purket litt, og glemte helt at vi skulle ha dette stafettmøtet, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

– Jeg er som en potet
Vetle Sjåstad Christiansen fikk overraskende gå ankeretappen fremfor Johannes Thingnes Bø på mixed stafetten i VM. Det endte som kjent med gull.

Disse går etappene for Norge i VM:

4 x 6 km stafett for kvinner:
1. Synnøve Solemdal
2. Ingrid Landmark Tandrevold
3. Tiril Kampenhaug Eckhoff
4. Marte Olsbu Røiseland

4 x 7,5 km stafett for menn:
1. Lars Helge Birkeland
2. Vetle Sjåstad Christiansen
3. Tarjei Bø
4. Johannes Thingnes Bø

26-åringen understreker at ingen av utøverne var uenige da rekkefølgen ble avgjort for lørdagens VM-stafett.

Sjåstad Christiansen ble satt opp på den andre etappen.

– Det ble lite diskusjoner. Vi ble alle enige om hvilke etapper vi skulle gå, forsikrer han.

Sjåstad Christiansen røper at det egentlig er det samme hvilken etappe han går under en stafett.

– Det er alltid på den siste etappen jeg har kunnet bruke mine styrker. Men jeg har jo fått prøvd meg på de fleste etappene denne sesongen. Jeg synes at jeg gjorde en god andreetappe i Canada og klarte å rykke fra feltet litt. Jeg er som en potet, og kan jaggu brukes til alt, sier han.

Thingnes Bø: – Aldri vært mer nervøs
Johannes Thingnes Bø spår en svært spennende stafett i de svenske skoger. Fredag kveld ble det bekreftet at 25-åringen får gå ankeretappen på VM-stafetten i Östersund.

– Vi har diskutert og fått satt laget. Det blir utrolig spennende. Jeg er giret foran lørdagens stafett. Jeg er mer nervøs enn jeg noensinne har vært før i mesterskapet, så det er tydelig at dette er viktig, sier Thingnes Bø, som sier følgende om rekkefølgen som ble valgt:

– Det var et valg om å ha best mulig tid fra start til slutt. Det skal vi klare med bra skyting og bra langrennsfart, og bare prøve å rydde bort konkurrentene en etter en.

– Hvilen etappe mener du passer deg aller best?

– De får mest ut av meg på de to siste etappene. Men det er ikke noe hokus-pokus, dette her. Trenerne bestemmer og har siste ord. De treffer som regel spikeren på hodet hver eneste gang, svarer han.

Målet for sin ankeretappe har han klart.

– Jeg skal bruke null ekstraskudd og være sjefen over alle sjefer, gliser Johannes Thingnes Bø.