Maskert helt sendte Arsenal videre

Pierre-Emerick Aubameyang var i det lekne humøret da Arsenal snudde kampen mot Rennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Rennes 3-0 (4-3 sammenlagt)

Målsniken var kampens store spiller med to scoringer og én målgivende pasning.

Da han satte sitt andre for kvelden og sørget for 3-0 til Arsenal, løp han bak mål og hentet opp en skopose bak reklameskiltene.

Så trakk han opp en maske fra tegneserien «Black Panther». Sort panter er for øvrig også nasjonaldyret i hjemlandet Gabon.

– Jeg trengte en maske jeg kan representere, og det er «Black Panther». I Gabon kaller vi landslaget panterne, sier Arsenal-helten til BT Sport.

Etter ligaseieren over Manchester United i ligaen, der Aubameyang scoret på straffe, hadde han den samme feiringen planlagt.

– Jeg ba en i støtteapparatet om å legge den i mål, men da jeg scoret, fant jeg den ikke. Men det går bra. Kanskje neste gang, varslet Arsenal-stjernen etter kampen.

Også i Borussia Dortmund har målsniken feiret med en superheltmaske, den gang «Batman».

Kritisk til stuntet

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt er kritisk til gabonerens stunt.

– For å være litt gretten, gammel gubbe: Du må planlegge og lete etter den. Det tar litt fokus. Ting som må planlegges før kamp som ikke handler om kampen og det du skal gjøre ... det er bare ett mål til Rennes, så er de like langt. Det er bare gøy, show og «ditt og datt», men jeg tenker nei, sier den tidligere Tottenham-keeperen i TV 2s europaligastudio.

Han får imidlertid ikke støtte av ekspertkollega Simen Stamsø-Møller.

– Han legger den bak målet de spiller mot i andre omgang. Gjør han det på 1-0, hadde jeg vært enig. Da hadde det sett helt dust ut. Men han gjør det på 3-0, påpeker Stamsø-Møller.

Arsenal-manager Unai Emery trekker bare på skuldrene når han får spørsmål om feiringen i intervjusonen etter kampen.

– Jeg tenker ikke på det. Jeg har ikke en mening om det, sier Emery.

Se kvartfinaletrekningen fredag fra klokken 12.50 på TV 2 Sport 2 eller Sumo!

Drømmestart

Den første scoringen kom allerede etter fire minutter.

Aaron Ramsey fikk ballen i feltet. Den Juventus-klare waliseren slo en lav pasning inn foran mål, der Aubameyang tuppet ballen i mål fra kloss hold.

I OFFSIDE: Både Sead Kolasinac og servitør Pierre-Emerick Aubameyang i forkant av 2-0-scoringen.
I OFFSIDE: Både Sead Kolasinac og servitør Pierre-Emerick Aubameyang i forkant av 2-0-scoringen.

Drøyt ti minutter senere økte «The Gunners» ledelsen på kontroversielt vis.

Aaron Ramsey sentret til en offsideplassert Sead Kolasinac, men bosnieren lot ballen gå og involverte seg ikke i spillet.

Aubameyang oppfattet situasjonen raskere enn Rennes-forsvarerne, og rakk akkurat å slå inn før ballen gikk over linjen. Innlegget var perfekt, og Ainsley Maitland-Niles headet inn 2-0 fra bakre stolpe.

Reprisene viste imidlertid at også Aubameyang var i offside. Men i Europligaen benyttes ikke VAR før finalen, og målet ble stående.

– Det burde vært annullert, konstaterer Erik Thorstvedt i TV 2s europaligastudio.

Etter den lynraske snuoperasjonen tok Arsenal foten av gasspedalen, men hadde god kontroll defensivt. De gikk til pause med 2-0-ledelse, og hadde bare sluppet til ett skudd på mål.

Rennes jaget

I andre omgang jaget Rennes først og fremst ledermålet, men også bortemålet som ville gitt dem ekstraomganger ved 1-3-tap.

Etter kvarteret var de nære på ved Ismaïla Sarr. Kolasinac var imidlertid med på notene, og fikk kastet seg foran avslutningen på heroisk vis.

Så ble oppgaven tøffere for det franskmennene. Arsenal rullet opp et fantastisk angrep, og Henrikh Mkhitaryan fant Kolasinac langs venstre. Bosnieren la ballen inn på et sølvfat til Aubameyang, som nærmest løp ballen i mål på bakre stolpe.

Rennes satset hardt i sluttminuttene, men klarte ikke å presse inn en scoring. Dermed er Arsenal videre til kvartfinalen i Europaligaen.

Se trekningen fredag fra klokken 12.50 på TV 2 Sport 2 eller Sumo!

Lagoppstillinger

Arsenal (3-4-1-2): Cech - Mustafi, Koscielny, Monreal - Maitland-Niles, Ramsey, Xhaka, Kolasinac - Özil - Lacazette, Aubameyang.

Rennes (4-4-2): Koubek - Traoré, Silva, Mexer, Bensebaini - Sarr, André, Grenier, Bourigeaud - Ben Arfa, Niang.