REAGERER: TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.
REAGERER: TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen. Foto: Roald, Berit

Bjørndalen: – Det er en katastrofe for konkurransen

Ole Einar Bjørndalen hyller nyvinningen single mixed stafett. Men en ting irriterer TV 2-eksperten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang i VM-sammenheng ble single mixed stafett arrangert.

Marte Olsbu Røiseland gikk Norge opp i ledelse på nest siste etappe, og Thingnes Bø avgjorde gullduellen med Italia og Sverige ved hjelp av ti treff på ankeretappen.

Nordmannen paraderte inn til gull med et norsk flagg i hendene

Han ble møtt med omfavnelse av en hoppende glad Olsbu Røiseland etter å ha sikret Norge historiens første VM-gull i single mixed stafett.

– En katastrofe
Ole Einar Bjørndalen tror øvelsen er kommet for å bli, men en ting irriterer TV 2-eksperten.

– Det er en katastrofe for konkurransen at Tyskland og Frankrike ikke stilte med de beste lagene. Derfor må IBU vurdere om de skal utvide VM med en eller to dager, slik at vi får syv løp og at alle de beste stiller start i syv løp, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

Tyskland valgte å stille med Denise Herrmann og Erik Lesser fremfor Arnd Peiffer og Laura Dahlmeier, mens Frankrike stilte med Julia Simon og Antonin Guigonna. Simon Desthieux gikk ikke for Frankrike, som ble nummer sju. Det reservepregede tyske laget endte på fjerdeplass.

Bjørndalen legger likevel ikke skjul på at han er svært begeistret for nyvinningen.

– Det er underholdning fra første stavtak og et tempo jeg ikke har sett i en VM-øvelse hittil. Det var et enormt tempo på skyting, et enormt tempo på ski, og store vekslinger mellom hvem som var i front og hvem som vant til slutt. Dessuten er det mye enklere å stille bare med to løpere, fremfor et helt nytt lag, sier Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø, som bidro til at Norge skrev seg inn i historiebøkene med å ta de første gullet noensinne i single mixed stafett, er helt enig.

– Jeg tror det er en god søknad med tanke på å få dette med i flere verdensmesterskap. Det var utrolig spennende for oss som gikk, for seerne og helt sikkert også for publikum. Dessuten endte det jo også med at Norge vant til slutt, gliser han.

– En kjempekul distanse
Gullmakker Marte Olsbu Røiseland liker nyvinningen svært godt.

– Jeg synes det er en kjempekul distanse som jeg håper fortsetter å være på programmet, sier hun til TV 2 Sporten, og legger til:

– Dette gullet betyr mye for meg. Jeg har skuffet på de individuelle øvelsene, de ble ikke sånn som jeg håpet på. Da betyr det ekstra mye å stå her med gullmedalje i single mixed stafett. Jeg synes det er veldig kult å stå her med Johannes. Begge to gjorde en kjempejobb, og det er gøy å lykkes sammen, sier hun.