Johannes Thingnes Bø selv vil gjerne gå ankeretappen på stafetten i VM. Det gjorde han klart etter torsdagens stafett-dyst.

– Vil du gå sisteetappe på lørdag?

– Ja, jeg kan gå jeg!

– Er du rett mann for den oppgaven?

– Ja, jeg tror at jeg skal takle den jobben.

Men Thingnes Bø får kamp om den avsluttende etappen i den prestisjefylte herrestafetten.

Vetle Sjåstad Christiansen hadde ankeretappen på VMs første øvelse, mixed-stafett. Han gikk også siste etappe på verdenscupstafetten i Hochfilzen, og gjorde jobben sin godt.

Han sier dette når vi spør om han kan tenke seg ankeretappen også her i Östersund:

– Blir jeg spurt så svarer jeg selvsagt ja, «erru gær'n»! Dette er en ærefull oppgave, noe jeg har sett fram til og drømt om. Jeg er klar hvis får lov.

– Det blir meg, Vetle eller kanskje Tarjei. Hva tror du, Ole Einar? spør Johannes Thingnes Bø i mixed-zone i VM i Östersund.

TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen er klar i sin tale om hvem som skal gå siste-etappe i herrestafetten på lørdag:

– Vetle Sjåstad Christiansen!

– Hvorfor det ?

– Det er viktig å få utnyttet alle løpernes egenskaper best mulig på en stafett. Med Johannes Thingnes Bø på andre eller tredje etappe så får vi utnyttet hans ekstreme fart bedre enn på sisteetappe, mener jeg. Det kommer til å bli hardere og raskere føre, noe som favoriserer Vetle Sjåstad Christiansen. Under slike forhold er han er den raskeste mannen av alle i en spurt. Og dessuten er han den råeste under press på siste stående skyting.