Giroud med hat trick – nå er han toppscorer

Chelsea tok seg til kvartfinale i Europaligaen etter plankekjøring i Kiev. Olivier Giroud (32) var kampens store spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Dynamo Kiev-Chelsea 0-5 (0-8 sammenlagt)

Den franske kraftspissen er nå Europaligaens toppscorer med ni mål på like mange kamper.

Han scoret med venstre, høyre og hodet –på balløyen kjent som et «perfekt hat trick» – da Chelsea feide Dynamo Kiev av banen.

Den franske verdensmesteren er den første i Europaligaen denne sesongen til å score hat trick på det viset, ifølge Opta. I tillegg vartet han opp med en målgivende pasning.

– I det siste har han vært god hver gang han har spilt. Jeg er veldig, veldig fornøyd med ham, sier Chelsea-manager Maurizio Sarri etter kampen.

Fredag kl. 12.50: Se europaligatrekningen på TV 2 Sport 2 eller Sumo!

«Katastrofebane»

Før kampen beskrev Sarri matten på Olympiastadion i Kiev som både «en katastrofe» og «farlig».

Men med en 3-0-ledelse i bagasjen, skulle det nærmest et mirakel til for at London-klubben skulle ryke.

Vertenes håp var på langt nær over allerede etter fem minutter.

Ruben Loftus-Cheek var først på en dødball. Unggutten headet ballen på bakre stolpe, der Giroud satte bredsiden til og sørget for 1-0-ledelse til de tilreisende.

Chelsea hadde stålkontroll på kampen. Etter en drøy halvtime økte London-klubben ledelsen, og igjen var Giroud sist på ballen. Loftus-Cheek gjorde det bra da han driblet seg unna en Dynamo Kiev-spiller. Han slo ballen ut til venstre til Marcos Alonso, som slo ballen perfekt inn i feltet. Der satte Giroud, igjen, bredsiden til og scoret.

Like før pause var det Alonsos tur til å tegne seg på scoringslisten. Spanjolen fikk ballen på bakerste stolpe av Callum Hudson-Odoi etter vakre angrepskombinasjoner. Også Alonso bredsidet ballen i mål.

– Det er en nydelig scoring igjen. Vi må skryte av Chelsea, de har vært gode, kommenterte Thorstvedt i pausen av kampen.

Giroud-hat trick

Et kvarter ut i omgangen var det igjen duket for Giroud. Willian slo et frispark inn i feltet. Den franske verdensmesteren var, som så ofte før, i en egen klasse i luftrommet og stanget inn 4-0.

Bortelaget ga seg ikke der. Denne gangen tok Giroud på seg servitøransvaret. Han slo en utsøkt stikker til Hudson-Odoi, som tuppet ballen i mål fra kloss hold.

Fra kl. 20.50: Se Arsenal-Rennes på TV 2 Sport 1 eller Sumo!

Lagoppstillinger

Dynamo Kiev (4-2-3-1): Boyko - Kedziora, Burda, Kádár, Mykolenko - Sjepelev, Sydortsjuk - Tsygankov, Sjaparenko, Sidcley - Harmash.

Chelsea (4-3-3): Kepa - Zappacosta, Rüdiger, Christensen, Alonso - Kanté, Kovacic, Loftus-Cheek - Hudson-Odoi, Giroud, Willian.