HAR IKKE GITT OPP: Larvik HK jobber videre for å overleve.
HAR IKKE GITT OPP: Larvik HK jobber videre for å overleve. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB Scanpix

Larvik gir ikke opp, men kan miste lisensen

Den endelige beslutningen om Larvik Håndballklubb skal leve videre blir avgjort om to uker med et forlenget årsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har såpass mye positive ting på gang som det er verdt å vente litt på, vi har derfor fått årsmøtets godkjenning til å fortsette årsmøtet 28. mars, sier styreleder Cathrine Svendsen.

Blant de positive tingene er nye sponsorer og Anja Hammerseng-Edin sin plan for nye Larvik Håndballklubb, som hun rørt presenterte for årsmøtet torsdag.

Men klubben trenger mer tid for å få det til.

– Investorgruppen som jobber med dette må få satt sammen et kompetent styre som de må presentere på neste årsmøte og et budsjett for driften av sesongen som årsmøte må godkjenne.

En utfordring er at Eliteserienemnda i Norges Håndballforbund ikke har godtatt Larviks løsning for egenkapital. Nemnda har derfor innstilt på at klubben ikke skal få eliteserielisens kommende sesong. Det er opp til styret i Håndballforbundet å avgjøre om de vil følge innstillingen.

– Styret vil bestride eliteserienemndas foreløpige konklusjon og fortsetter arbeidet med sikte på å få tildelt eliteserielisens også for sesongen 2019/2020. Styret understreker likevel at det er vesentlig usikkerhet knyttet til hvorvidt klubben tildeles eliteserielisens, skriver klubben i sin årsberetning.

Et vedtak blir fattet i april.

Stjernespekket plan

Planen til Hammerseng-Edin går ut på å ha Heidi Løke som spillende assistenttrener, hun skal selv hjelpe til med marked og mental trening og Gro Hammerseng-Edin kommer til å være med i kulissene.

Laget kommer til å bestå av lokale talenter som får hjelp oppover av håndballstjernene. Anja Hammerseng-Edin mener at Løke har mye å bidra med som assistenttrener ved siden av å være spiller.

– Hun har kjempekompetanse, noen grunnverdier som er helt fantastiske og har med seg en fantastisk trenerkultur, sier 36-åringen til TV 2.

– Jeg er ikke villig til å se klubben vår gå til skifteretten, sier Anja Hammerseng-Edin og løfter fram klubbens gode kvaliteter.

Klubben må gjøre store endringer

Larvik Håndballklubb har flere ganger tidligere hatt problemer med økonomien og har blitt reddet flere ganger. På det meste har klubben vært over 15 millioner i minus. Etter flere redningsaksjoner har de klart å drive videre tidligere, men de har ikke klart å drive bærekraftig med nok inntekter til å dekke kostnadene.

Denne gangen må de gjøre store endringer om de skal sikre driften framover. Det mener de at de kan få til med Anja Hammerseng-Edins plan og samarbeidene sponsorer.

Ny sponsor

Teknologiselskapet Jotron er en ny sponsor for klubben og de jobber sammen med de andre sponsorene for at klubben skal kunne leve videre.

– Vi er jo en Larviks-bedrift og samtidig er Jotron en verdensledende teknologibedrift, så vi synes det er fint å kunne assosiere oss med en håndballklubb som også har vært verdensledende. Så er det jo noe med å stå sammen nå i Larvik og sørge for at Larvik Håndballklubb lever videre, sier Merete Berdal, daglig leder i Jotron.

– I førsteomgang ser vi på hvordan vi kan få sammen en gruppe sponsorer som kan være med å bidra, så har vi ikke tenkt så veldig mye på detaljene utover det ennå, sier hun.