Sikret VM-gull etter superserie

Johannes Thingnes Bø taklet presset på sisterunden og sikret norsk VM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø tok gullet på singel mixed stafetten i VM.

Marte Olsbu Røiseland sendte Johannes Thingnes Bø ut i tet før sisterunden.

Stryningen, som har slitt på stående skyting, skjøt fullt hus da det gjaldt som mest og kunne gå i mål med det norske flagget i hånden.

– Det var spennende. Endelig våknet villdyret i meg. Det var liksom tilbake til duellskyting. Endelig fikk jeg det til, det var stas, sier Thingnes Bø til NRK.

Se Thingnes Bøs sisteserie som sikret gullet i vinduet øverst, med tillatelse fra NRK.

Dermed ble det norsk gull i første singel mixed stafett i et skiskyting-VM. Italia tok sølvet foran Sverige.

– Jeg var så nervøs. Det var så digg å se at han plafret de ned i en fei. Det var Johannes på sitt beste. Det var herlig, sier en storfornøyd Olsbu Røiseland til NRK.

TV 2-ekspert og skiskytinglegende Ole Einar Bjørndalen var imponert over det norske gullet.

– Det var vanvittig imponerende, men litt som forventa. Vi hadde det sterkeste laget på papiret før start, men vi har slitt på skytingene. I dag var det perfekte skyteforhold, og da håndterte de skyting på høgt nivå igjen, spesielt når det var avgjørende. Både Marte (Olsbu Røiseland) skjøt godt på siste stående og Johannes (Thingnes Bø) fylte, det var helt avgjørende, sier Bjørndalen til TV 2.

– Det var «team work»

Den norske vinnerduoen er meget fornøyd med den nye VM-konkurransen.

– Det var en fantastisk spennende stafett. Det er så trøkk. Vi var langt bak en stund, men Marte reddet oss inn og ga meg en smash på siste. Det var «team work» i verdensklasse av Marte, gliser Thingnes Bø.

– Dette er et showrenn. Det er høyt tempo hele veien, og jeg håper det er kommet for å bli, tilføyer Olsbu Røiseland, som gliser fra øre til øre.

– VM har ikke gått helt som jeg hadde håpet for min del, så da smaker det ekstra godt å stå her som verdensmester, forklarer hun.

Tre ekstraskudd

Marte Olsbu Røiseland åpnet bra og holdt følge med teten til første veksling.

Johannes Thingnes Bø måtte bruke alle tre ekstraskuddene på sin første stående skyting. Da ble Norge liggende 20 sekunder bak ledende Ukraina ved andre veksling.

Olsbu Røiseland leverte da en fantastisk etappe der hun gikk inn forspranget og skjøt fullt hus på sin siste stående serie.

Froland-jenta sendte Thingnes Bø ut i ledelse på den avgjørende sisteetappen.

Taklet presset

Stryningen traff på fem av fem på liggende og kjempet side om side med Lukas Hofer fra Italia inn til siste stående skyting.

Der leverte Thingnes Bø en strålende serie og skjøt fullt hus. Hofer bommet og stryningen kunne gå over målstreken i ensom majestet til norsk VM-gull.

Fredag er det hviledag i skiskyting-VM.