Advarer Arsenal før skjebnekampen

TV 2-ekspert Erik Huseklepp har troen på at Arsenal snur 1-3-tapet mot Rennes forrige uke til avansement, men mener London-laget bør frykte de offensive spillerne hos franskmennene.

Se Arsenal-Rennes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo fra klokken 20.50.

Arsenal har et vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret mot franske Rennes i Europaligaen. Engelskmennene tapte 1-3 i Frankrike, og på toppen av det hele ble Sokratis Papastathopoulos utvist.

Derfor er det et Arsenal-lag som må ha mål som entrer gressmatta på Emirates i kveld.

– De har et skummelt utgangspunkt

Selv om han har troen på at Arsenal kan gå videre i kveld, er Huseklepp klar på at de har et vanskelig utgangspunkt.

– Det er et skummelt utgangspunkt for Arsenal. De må angripe, og score to mål, men de kan ikke angripe hodeløst, mener TV 2-eksperten.

– Man skulle tro Arsenal skulle klare det siden de rett og slett har et mye bedre lag enn Rennes. Men Rennes har to giftige kontringsspillere i Ben Arfa og Sarr, så Arsenal må være obs på kontringer mot.

Nevnte Sarr scoret 1-3-målet i det første oppgjøret mellom lagene.

Også Arsenal-manager Unai Emery er obs på kontringsstyrken hos franskmennene.

– De spiller med glød og friske spillere offensivt. De er godt organisert defensivt, men vi må holde fokus og ta kontroll på kampen, sa Emery på gårsdagens pressekonferanse.

– Viktig at Lacazette er tilbake

Arsenal-spiss Alexandre Lacazette var i utgangspunktet suspendert i begge kampene mot Rennes etter en albue mot en BATE Borisov-spiller i forrige runde, men tidligere denne uken ble det kjent at UEFA godkjenner Arsenals anke og at Lacazette kan spille kampen i kveld. Det mener Huseklepp er veldig gode nyheter for London-laget.

– Det er veldig bra for dem når de trenger mål. Jeg er sikker på at både han og Aubameyang starter, slik de gjorde mot Manchester United. De klarte å score to mål der, og United skal være et bedre lag enn Rennes, så det skal de kunne klare mot Rennes også.

– Jeg tror Arsenal klarer det, men kontringsstyrken til Rennes gjør at jeg ikke er hundre prosent sikker.

Arsenal-manager Unai Emery er kjent som en Europaliga-ekspert, og vant turneringen tre år på rad da han var manager i Sevilla.

– Det er veldig bra for Arsenal at Emery har vært i slike situasjoner selv. Samtidig gjør det at det kanskje blir en enda større nedtur om de ryker, så de har mye press på seg, mener Huseklepp.

– Arsenal ligger godt an til fjerdeplassen i Premier League, men kampen om Champions League-plassene er langt fra avgjort. Europaligaen kan bli en vei inn i neste års Champions League for dem, så de er mye å spille for.

Eintracht Frankfurt kan redde Tysklands ære

Blant de andre kampene som spilles i Europaligaen i kveld finner vi Inter-Eintracht Frankfurt. Etter at Bayern München røk ut av Champions League mot Liverpool er Eintracht Frankfurt Tysklands siste håp i Europa.

I fjor høst rykket landslaget ned fra sin Nations League-gruppe, og forrige uke ble det kjent at Bayern-stjernene Jerome Boateng, Mats Hummels og Thomas Müller ikke er i landslagstrener Joachim Löws fremtidsplaner. Huseklepp mener tysk fotball er inne i en lite krise.

– Resultatene tilsier jo det. Landslaget rykket ned fra Nations League, og det har vært mye rot med relativt unge landslagsspillere som har blitt pensjonert av Löw.

– I tillegg ser vi det svakeste Bayern-laget jeg har sett på mange år. De skal jo være flaggskipet. Borussia Dortmund har gjort enkelte veldige gode kamper, som da de slo Atlético Madrid 4-0 i Champions League-gruppespillet. Men mot Tottenham hadde de ikke sjans.

Eintracht Frankfurt kommer til Milano etter 0-0 i første kamp. Ryker tyskerne ut i kveld er det første gang på 15 år at Tyskland er uten lag i kvartfinalene i noen av de to europacupene. Huseklepp tror tyskerne har gode muligheter til å ta seg videre.

– Jeg tenker de har store muligheter. Inter er veldig variable. 0-0 er ikke et dårlig utgangspunkt.

– Hos Inter er navnene større enn prestasjonene. De har vært i dårlig form i serien og mistet tredjeplassen, og er i en hard kamp om fjerdeplassen. Det er vanskelig å si hvor mye de legger i Europaligaen, så jeg ser på mulighetene som gode for Eintracht Frankfurt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook