ØSTERSUND, SVERIGE 20190313.
Skiskytter og bronsemedaljør Tarjei Bø under medaljeseremonien for normaldistanse for menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ØSTERSUND, SVERIGE 20190313. Skiskytter og bronsemedaljør Tarjei Bø under medaljeseremonien for normaldistanse for menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Bronse-Bø: – Det er kanskje frekt av meg å si

Tarjei Bø forklarer hvorfor han ikke mener det er den store forskjellen på sølv og bronse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Johannes Thingnes Bø skjøt seg bort fra medaljekampen var det storebror Tarjei som tok ansvar på 20-kilometeren og gikk inn til VM-bronse i Östersund.

Tarjei Bø kjempet om sølv, men kom i mål fire tideler for sent. Dermed måtte storebror Bø «nøye» seg med en bronsemedalje.

Men til tross for at han bare var noen tiendeler fra andreplassen som ville sikret ham sølvet, nekter Tarjei Bø å være skuffet over at det «bare» ble bronse.

– Det er kanskje frekt av meg å si
For 30-åringen, som totalt i sin karriere har åtte gull i VM i skiskyting, to individuelle og seks på stafett, rangerer medaljene på sin helt egen måte.

– Skal jeg være helt ærlig, så bryr jeg meg ikke så masse. Det mener jeg. Hadde det vært snakk om gullet, eller at det ville bli en fjerdeplass, så hadde jeg vært oppgitt, sier Tarjei Bø om de fire tidelene han var fra den nest edleste medaljen på normaldistansen.

– Det er kanskje frekt av meg å si, men jeg rangerer medaljene på en egen måte. Gullet lever sitt eget liv. Så er det de to neste medaljene. Alt annet er fiasko. Jaktstarten i VM var en fiasko, konstaterer Tarjei Bø – og sikter til fjerdeplassen han fikk på jaktstarten i Östersund-VM, der han kun var snaue sekundet bak bronseplasseringen.

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø går for Norge på single mixed-stafetten i skiskytter-VM i Östersund torsdag.

Olsbu Røiseland går etappe 1 og 3, mens Thingnes Bø går etappe 2 og 4. De tre første etappene er på 3 kilometer, mens ankeretappen er 4,5 kilometer.

– Han er den beste vi har
Tarjei Bø mener bare det er rett og rimelig at lillbror Johannes får gå single mixed stafetten for Norge.

– Uttakene i skiskyting er ikke bare basert på det siste løpet. Man på se på hvem som er den beste skiskytteren. Johannes er den klart beste skiskytteren vi har. Det var en tøff kamp for meg med tanke på mixed stafetten, og da ble Vetle Sjåstad Christiansen valgt. Men i single mixed er jeg ganske tydelig på at Johannes skal gå. Nå er jeg imidlertid reserve der, så jeg har i hvert fall rykket opp blant trenerne, sier han.

Olsbu Røiseland og Thingnes Bø var begge del av det norske laget som åpnet Östersund-VM med gull på mixed-stafetten. Da gikk de som kjent sammen med Tiril Eckhoff og Vetle Sjåstad Christiansen.

Går for medalje
Marte Olsbu Røiseland håper på kunne bidra til å sikre norsk gull i øvelsen som debuterer i mesterskapssammenheng torsdag kveld.

– Jeg gleder meg veldig. Det er en tøff stafett med mange lag som kan gjøre det bra. Det er en actionfylt øvelse, så jeg gleder meg, sier Røiseland til NTB.

Hun holder det norske laget som ett av flere som kan ta gullet. Hun nevner flere nasjoner som kan kjempe om den edleste VM-medaljen.

– Østerrike, Tyskand, Frankrike og Italia, ikke minst. De har mange gode og raske skyttere på laget. Vi får gjøre vårt beste for å forsøke å henge med, sier hun.