NUMMER TO: Robert Johansson. Her fra Holmenkollen, tidligere i Raw Air.
NUMMER TO: Robert Johansson. Her fra Holmenkollen, tidligere i Raw Air. Foto: Bendiksby, Terje

Robert Johansson mistet ledelsen

Stefan Kraft hoppet 135,5 meter og var klart best i onsdagens kvalifisering i Granåsen. Han overtok ledelsen i Raw Air fra Robert Johansson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johansson ledet 12,9 poeng foran Kraft etter tirsdagens renn i Lillehammer, men ble slått av østerrikeren med 18,2 poeng i kvalifiseringen i Granåsen. Før torsdagens verdenscuprenn leder Kraft sammenlagt 5,3 poeng foran nordmannen.

– Jeg bommet litt i timingen og fikk det travelt. Så prøvde jeg å hente det på kulspissen, og det er ikke så lurt, sa Johansson til NRK og avviste at det gjør ham stresset at han mistet ledelsen til Kraft.

– Kraft gjorde et fantastisk hopp. Han fikk kontakt med skiene med en gang, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

– Robert gjorde et ålreit hopp, men var litt mer ruskete i satsbevegelsen, bremset litt i første flyfase og greide dessverre ikke å sette et fint nedslag.

Alle de sju norske kvalifiserte seg med god margin til torsdagens verdenscuprenn, som også er det sjuende av ti renn i Raw Air. Etter det rennet gjenstår bare skiflygingen i Vikersund.

Robert Johansson hoppet 128 meter og ble nummer åtte i kvalifiseringen. Dermed var han tredje beste nordmann. Johann André Forfang (127 meter) ble nummer fem og Andreas Stjernen (127,5) nummer sju. Sistnevnte avslutter karrieren med torsdagens renn.

– Jeg kjente med en gang jeg kom hit at jeg klarte å finne litt tilbake til meg selv og greide å gjøre de normale tingene, sa Stjernen til NRK om å hoppe på hjemmebane.

Marius Lindvik ble nummer 22, Robin Pedersen 28, Thomas Aasen Markeng 37 og Halvor Egner Granerud 39.

– Det er veldig positivt at alle er med. Første steg er tatt, sa Stöckl om at alle kvalifiserte seg.

Lundby økte

Maren Lundby var best i kvalifiseringen i Granåsen og økte sin ledelse i Raw Air-sammendraget til 26,8 poeng før det siste rennet torsdag.

Katharina Althaus fra Tyskland, som er Lundbys tøffeste konkurrent i sammendraget, var bare femte best i kvalifiseringen. Hun tapte ytterligere 7,7 poeng til den norske verdenscuplederen.

Før avslutningsrennet torsdag er Lundby 26,8 poeng foran Althaus og 59,3 foran tredjeplasserte Daniela Iraschko-Stolz.

Eva Pinkelnig fra Østerrike hadde det lengste hoppet i kvalifiseringen med 130 meter, men Lundby hoppet 128,5 meter fra en lavere avsats og fikk 1,1 poeng mer. Full klaff var det ikke.

– Det var kanskje ikke så langt, men det ble seier, og det er bra. Men jeg har litt å gå på, sa hun til NRK.

Hun innkasserer ikke sammenlagtseieren på forskudd.

– Det skal hoppes først, det har jeg sagt mange ganger. Det er så mye som kan skje, sa hun.

Landslagstrener Christian Meyer kunne glede seg over at alle de norske er kvalifisert for avslutningsrennet. Han er imponert over at Lundby vinner selv på en dag uten klaff.

– Hun er en rev til å komme seg foran, sa han.

Silje Opseth hoppet 126,5 meter og ble nummer seks, mens Anna Odine Strøm hoppet 121,5 og ble nummer ti. Ingebjørg Bråten ble nummer 21 etter sitt hopp på 114 meter, mens Karoline Røstad ble nummer 39 og var nest sist av dem som kvalifiserte seg. Hun hoppet 101 meter.

Røstad måtte vente lenge før hun var garantert deltakelse i rennet.

– Det var litt nervepirrende, men jeg er ekstremt glad for at jeg får hoppe i morgen. Det holdt akkurat, og det var kjempeheldig, sa hun til NRK.

(©NTB)

(©NTB)