Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst.

På de såpeglatte veiene under åpnings-lagtempoen av etappeløpet Tirreno-Adriatico gikk det virkelig galt da en tilskuer krysset veien da Bora-hansgrohe-laget kom susende.

Peter Sagan klarte så vidt det var å svinge unna, men det gjorde ikke Rafal Majka og Oscar Gatto. De to krasjet med tilskueren, som ble liggende på bakken før TV-produksjonen klippet seg bort fra hendelsen.

Syklistene holdt trolig en fart på over 50 kilometer i timen da uhellet inntraff, og har skapt reaksjoner i sykkelmiljøet.

– Fæle greier, skriver TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche på Twitter.

– Hva f*en, skriver tidligere toppsyklist, nå trener, Sean Yates.

Ifølge italienske RAI Sport skal mannen være i live og ved bevissthet.

Både Gatto og Majka kom seg tilbake på sykkelen og fullførte etappen et stygge etter resten av laget. Krasjen så ut til å ha gått verst utover Majka, som skar grimaser og hadde blod i ansiktet da han krysset målstreken sammen med Gatto.

De første meldingene tyder på at Gatto kom fra krasjen med noen skrubbsår, mens Majka trenger ytterligere undersøkelser for å avdekke skadene.

Daniel Oss var langt fremme i Bora-hansgrohe-laget og fikk ikke med seg selve sammenstøtet.

– Jeg så ham gå på den andre siden av veien, og jeg prøvde å forutse hva som skjedde. Jeg unngikk ham, men så bare fremover, på grunn av sykkelen og regnet. Jeg forstår egentlig ikke hva som skjedde, men jeg er veldig lei meg for lagkameratene mine og han mannen. Det er ikke bra.

– Vi syklet og var så fokuserte. Vi ønsker at det skal være trygt, men av og til skjer disse tingene, sier Oss til Cyclingnews.

Mitchelton-Scott vant lagtempoen med tiden 22.25 - nesten to minutter bedre enn Bora-hansgrohe som ble nummer 20. Vinnerne kunne imidlertid fort blitt felt selv. Mot slutten av løpet var det veldig nære å krasje med en kvinne som gikk over veien med en hund.

Tirreno-Adriatico har en vei å gå med sikkerheten.

Rittet går over sju etapper og avsluttes tirsdag neste uke. Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) er eneste nordmann i feltet. Rittet ble vunnet av Michal Kwiatkowski i fjor.

PS: På TV 2 og Sumo kan du se Paris-Nice på ettermiddagene denne uken.