ÖSTERSUND, SVERIGE 20190311.
Tiril Kampenhaug Eckhoff (t.h.) og Ingrid Landmark Tandrevold under pressetreffet for kvinner i forbindelse med normaldistanse kvinner i VM skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÖSTERSUND, SVERIGE 20190311. Tiril Kampenhaug Eckhoff (t.h.) og Ingrid Landmark Tandrevold under pressetreffet for kvinner i forbindelse med normaldistanse kvinner i VM skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Nullstiller seg med kryssord, strikking og puslespill: – Det er som om vi er 80 år gamle

De norske skiskytterjentene har planen klar for hvordan de skal få den nødvendige restitusjonen foran stafetten og den avsluttende fellesstarten i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland og Synnøve Solemdal var sjanseløse på medalje på normaldistansen i VM.

Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske med sin 18. plass. Nå er planen klar for hvordan hun skal nullstille seg etter skuffelsen.

Tandrevold har nemlig gått til innkjøp av et puslespill.

– Vi har hatt konkurranser annenhver dag, men nå blir det noen rolige dager vi skal bruke til å slappe av og nullstille hodet. Jeg har kjøpt et puslespill med hele 1500 brikker, og det er det som jeg skal bruke til å nullspille meg på nå. Jeg skal sette meg ned og pusle, fastslår Landmark Tandrevold til TV 2 Sporten.

– Som om vi er 80 år gamle
Tiril Eckhoff røper at det de ikke bare bruker tid på puslespill på utøverhotellet etter treningsøktene og konkurransene i VM.

– Vi prøver å gjøre noe annet, som å løse kryssord og pusle puslespill, akkurat som om vi var åtti år gamle. Og ja, vi strikker også, smiler 28-åringen.

En av dem som var mest skuffet etter normaldistansen var Marte Olsbu Røiseland. Hun er svært revansjesugen foran resten av mesterskapet, og planen er å gå torsdagens single mixed stafett i tillegg til den vanlige stafetten lørdag og søndagens avsluttende fellesstart.

– Føler jeg ikke er god til noen ting for tiden
Men Olsbu Røiseland er usikker på om hun vil bruke fritiden i Östersund på puslespill.

– Nei, jeg føler at jeg ikke er god til noen ting for tiden, så jeg må se om det er noe annet jeg kan drive med som jeg kan like, sier Olsbu Røiseland, og legger til:

– Jeg er fremdeles irritert inni meg, selvfølgelig er jeg det. Jeg var en outsider på normaldistansen, og prøvde å jobbe med skuddene, men fikk for dårlig betalt med fire bom. Det holder ikke i det hele tatt, konkluderer en revansjesugen Olsbu Røiseland, som til slutt ble nummer 23 på tirsdagens normaldistanse.