Vålerenga mister nøkkelspiller

Martin Laumann Ylven er ute med skade resten av kvartfinaleserien mellom Vålerenga og Manglerud Star.

Tre minutter inn i oppgjøret mellom de to Oslo-klubbene kolliderte Vålerengas Martin Laumann Ylven med Manglerud Star-spilleren Pontus Finstad.

Nå bekrefter Roy Johansen, at Ylven går glipp av flere kamper på grunn av en vridning i overkroppen under kollisjonen. Klubben ønsker ikke å være mer spesifikke om skaden.

Se derbyet mellom Vålerenga og Manglerud Star på TV 2 sumo fra 18.55

– Han har en overkroppskade fra forrige kamp. Vi vet ikke hvor lenge har vil være ute, men han mister nok kvartfinaleserien, forteller Johansen til TV 2.

​Se kollisjonen i videovinduet øverst i saken.

Johansen tror laget kommer til å merke savnet av nøkkelspilleren sin, men vil ikke grave seg ned av den grunn.

– Han har vært med lenge og har den pondusen vi trenger i denne serien. Vi har jo vært veldig heldige med skader denne sesongen og hatt lite av det, så vi må bare håndtere det på best mulig måte, sier den tidligere landslagstreneren.

Hvilken påvirkning har skaden for stallen deres?

Vi har jo ikke en veldig bred stall akkurat, så det er langt ifra gunstig for oss å få en skade nå. Vi må bare rullere litt på rekkene, så får vi eventuelt spille med én mindre spiller i rotasjonen, forteller Johansen.

Kampen om Oslo

Kvartfinaleserien mellom Vålerenga og Manglerud Star er en kamp mellom de to største klubbene fra Oslo. Det gir kampen en ekstra ramme, ifølge Vålerenga-backen Mats Trygg.

– Det skaper en ekstra motivasjon for oss. Vi må vise at vi er den beste klubben i Oslo, forteller den 42-år gamle veteranen.

Vålerenga var av mange regnet som en stor favoritt i forkant av kvartfinaleserien. Laget har vært gode i store deler av årets sesong og kronet det hele med seriemesterskap. MS har på sin side slitt i andre enden av tabellen og endte til slutt på en sjuendeplass. Seriemesteren slitt så langt i serien og i kamp to var det MS som kom seirende ut av duellen. Til Vålerenga-spillernes store misnøye.

– Jeg synes ikke vi har vært på vårt beste så langt, vi må matche dem på intensiteten, vi kan ikke vinne på talent. Den kampen vi tapte i Manglerudhallen var en lærepenge for oss, sier Trygg.

– Hvordan reagerte dere på det tapet?

– Vi hadde en prat etter det tapet og det var en del frustrasjon. Jeg tror mange innerst inne trodde vi skulle vinne serien greit, men det har det ikke vært. Dagen etter snakket vi om det og rørte litt rundt i gryta der. Forrige kamp var vi langt bedre, forteller 42-åringen.

Trygg har tilbragte tre sesonger i Manglerudhallen og har også fått draktnummeret sitt hengt opp i ishallens tak. Uten at det betyr så mye når pucken droppes i kveldens oppgjør.

– Det er selvfølgelig kult å ha nummeret sitt hengende i hallen, men det er tjue år siden så jeg har ikke så mye sympati når jeg er utpå isen. Akkurat nå er hjertet mitt i Vålerenga, forteller backen.

– Mangler spillere som kan avgjøre

I den nyeste episoden av podkasten, "Hockeyprat", gjester Vetle Dalberg fra Grüner ishockey og Bendik Eriksen fra Hamar Arbeiderblad. Der er også serien mellom Vålerenga og MS et hett tema. Spesielt Dalberg lar seg imponere over hva klubben fra Manglerud har klart så langt.

– MS jobber og kriger, men de mangler spillere som kan avgjøre kamper for dem. De har Sam Coatta, men han er den eneste. De har utrolig mange gode toveisspillere som kriger og fighter, men de mangler han som kan sette pucken i mål og avgjøre kamper, forteller Dalberg.

Hør den siste episoden av "Hockeyprat" her!

Han mener forskjellen på de to lagene er nettopp kvaliteten i de avgjørende øyeblikkene.

– MS mangler den X-faktoren, men det har jo Vålerenga. Tobias Lindström kan jo score to mål på to skudd og da er matchen kjørt for Manglerud, sier Dalberg.

Lik TV 2 Sporten på Facebook