Oppgitt Klopp: – Jeg er den eneste i verden som må svare på det

TØFF TEST: Jürgen Klopp og Liverpool har med seg et 0-0-resultat fra Anfield før returkampen på Allianz Arena i kveld.
TØFF TEST: Jürgen Klopp og Liverpool har med seg et 0-0-resultat fra Anfield før returkampen på Allianz Arena i kveld. Foto: Christof Stache
Jürgen Klopp vil ikke ha noe av at en Champions League-exit kan hjelpe Premier League-drømmen.

Før Liverpools avgjørende kamp mot Bayern München i kveld, har Manchester United-legenden Gary Neville sagt at det beste for Merseyside-klubben kan være å ryke ut.

– Jeg sier det: Ryk ut mot Bayern München. Det høres ut som galskap, sa Gary Neville i sin egen podkast, før han utdypet:

– Selvfølgelig, du spiller aldri for å tape en kamp. Men det er fordel Liverpool om de kan få en lett sesongavslutning og ha friske bein.

– Det er galskap

Når Klopp blir konfrontert med Nevilles uttalelser, blir han oppgitt.

– Jeg tror ingen annen manager i verden trenger å svare på det spørsmålet når han skal spille i Champions League. Det er unikt. Det skjer bare om du er Liverpool-manager og eksperten kommer fra Manchester United, sier tyskeren, ifølge Liverpool Echo.

Klopp fikk de samme spørsmålene tidligere i sesongen, da i forkant av liga- og FA-cupen.

Begge endte med tidlig exit for Merseyside-klubben.

– Hele verden ser kampen. Skal vi gå inn i den halvhjertet, eller hva? Jeg håper disse folkene skriver ned spørsmålene og prøver å bevise at det går an å bruke ideene på ekte, ikke bare i studio. Jeg blir ikke sint på grunn av det. Det er bare galskap at jeg konstant blir konfrontert med det, siteres tyskeren.

– Ville vært veldig merkelig

Simen Stamsø-Møller, TV 2s fotballekspert, er enig i at Premier League-sjansene øker dersom Bayern vinner i kveld.

Men han har ingen tro på at de røde fra Merseyside kommer til å spare på kruttet.

– Det ville ha vært veldig merkelig. De er veldig godt med i begge turneringer, som er de to største. Champions League er egentlig den største, men på grunn av Liverpools historie er Premier League kanskje kneppet viktigere. Det får være opp til hver enkelt å bedømme, men jeg tror absolutt ikke de kommer til å ha Premier League i bakhodet i kveld. I så fall gjør de en tabbe, slår Stamsø-Møller fast.

– Men det er lett å se på det som at uansett utfall i kveld, er det ingen grunn til å grave seg helt ned. Det kommer muligheter av begge utfall, legger han til.

TV 2s fotballekspert tror dessuten at Liverpool har gode muligheter til å vinne Champions League.

– Det vil ikke overraske meg voldsomt. I utgangspunktet er de, på sitt beste, satt veldig godt opp til Champions League. De er gode til å spille på andre lags feil. De fleste av lagene som er videre bør også Liverpool se på som en god mulighet til å ta seg forbi, og da er de plutselig til finale igjen, påpeker Stamsø-Møller.

Oppgitt etter langskudd-spørsmål

Liverpool har bøttet inn mål denne sesongen, men har ikke scoret like ofte som vanlig fra utsiden av 16-meteren. I ligaen har bare fire av 68 mål blitt scoret etter langskudd.

Coutinho scoret like mange på en halv sesong før han byttet Liverpool ut med Barcelona i fjor.

Også når han får spørsmål om den statistikken, blir Klopp noe oppgitt.

– I Tyskland sier vi at «om du ikke har noen problemer, skaper du dine egne». Det høres litt slik ut, skal jeg være ærlig. Hvis du alltid skal ha noe å klage på, blir du ikke en lykkelig person, svarer han, ifølge Liverpools nettsider.

– Det er ikke et problem. Vi har lyst til å score fra alle hold, men vi «savner» det ikke. Vi har scoret nok mål. Hvor vi scorer fra, bryr jeg meg ikke om, følger han opp.

– «Créme de la créme»

Forrige sesong tok Liverpool seg til finalen med gnistrende kontringsspill. Bayern München-manager Niko Kovac frykter at de kommer til å lide samme skjebne.

– Jeg og mange andre trenere vet at Liverpool er det sterkeste laget i overgangsfasen. Vi må ha en god balanse mellom forsvar og angrep, sier Kovac, ifølge Liverpool Echo.

– Gir vi én av angrepsspillerne deres rom, kan alt være over. Vi snakker om Liverpool. Ikke et hvilket som helst lag. De er «créme de la créme» i europeisk fotball, fortsetter kroaten.

Liverpool har ni kamper igjen av sesongen. Skulle de ta seg helt til Champions League-finalen igjen, øker tallet til 14.

Guardiola vil ha Liverpool ut

Manchester City-manager Pep Guardiola vil på sin side ha Bayern München videre, til tross for at han kjemper en tett kamp med Klopp i Premier League.

– Jeg beklager overfor det engelske folket, men jeg ønsker Bayern videre. Jeg elsker München, og jeg elsker Bayern. Jeg har mange venner der, sa Guardiola etter 7-0-seieren over Schalke, ifølge NTB.

Han var Bayern-manager i flere sesonger før han kom til England.

City, Manchester United og Tottenham er alle videre i Champions League.

– Det er godt for engelsk fotball at tre lag er videre, kanskje kommer også Liverpool. Det siste tiåret har spansk fotball sittet på alt. For engelsk fotball er utviklingen fremragende, slo Guardiola fast.

Lik TV 2 Sporten på Facebook