Hanna Öberg gjorde akkurat som under OL i fjor og var feilfri på standplass. Hun gikk ut med en solid ledelse til de nærmeste på siste stående og hadde god kontroll på sisterunden.

Etter at gullet var et faktum tok 23-åringen til tårene.

– Jeg var veldig fokusert på å gjøre en god konkurranse, spesielt å lykkes på standplass. Det var det viktigste. Jeg ville dessuten vise de andre at det er jeg som er regjerende olympisk mester, sa Öberg til NRK.

– Hvordan klarer du å være best når det gjelder som mest?

– Jeg blir ekstra fokusert når mer står på spill. Jeg blir noen ekstra prosent mer fokusert og det er den største forskjellen, sier Öberg til TV 2.

– Det er imponerende. Hun var en av favorittene og skyter 20 treff. Det er helt vanvittig, sier TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.

Han var ikke veldig overrasket over at Norge ikke lykkes i dag.

– Det er ikke helt etter medaljeplanen i dag, men det er litt mer som jeg forventet i dag. Jeg tror vi kommer sterkere tilbake på sprint, fellesstarten og stafettene.

Italienske Lisa Vittozzi var også feilfri, men holdt ikke helt samme fart i sporet som den svenske konkurrenten, og i mål skilte det 23,6 sekunder.

Franske Justine Braisaz hadde bare en bom og holdt god fart i sporet. Det var nok til å ta bronsen foran regjerende mester Laura Dahlmeier, som også hadde en bom.

Langt bak

Ingrid Tandrevold hadde en bom på hver av de tre første skytingene. Hun avsluttet med å være feilfri på den siste stående skytingen, men var 3.04,8 minutter bak i mål.

– Jeg synes jeg hadde en bra dag fysisk, men hadde to unødvendige bom på liggende. Jeg tror jeg ville litt for mye i dag, sa Tandrevold til NRK.

Marte Olsbu Røiseland startet med feilfri skyting, men pådro seg totalt fire tilleggsminutter. Da hjalp det ikke at farten i sporet var høy. Hun var til slutt 3.26 minutter bak.

– Det er litt som de andre, ikke godt nok og kjedelig i dag også. Det er litt halvdårlig hele tiden. Det er ikke nok til å ta medalje. Jeg vet ikke helt hva som mangler, jeg har bare ikke fått det helt til å fungere. Så det er litt kjedelig, sa Olsbu Røiseland.

Løpet ødelagt

Synnøve Solheimdal skjøt på seg to tilleggsminutter, men hadde ingen rakettfart i sporet. Hun endte 3.53 min. bak.

Tiril Eckhoff bommet to ganger på første liggende og fikk løpet sitt ødelagt. Hun var feilfri på neste liggende, men måtte tåle en ny bom på første stående. Med to bom på siste stående ble hun dårligst av de norske, slått med 4.22.

– Det startet på verst mulig måte. Da er det er ødelagt allerede etter første liggende. Jeg er derimot imponert over hva Öberg har fått til da, sa Eckhoff.

(©NTB)