Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscupsprinten i Drammen i suveren stil.

Han gikk tidlig i fra i finalen. Allerede i første bakke rykket han fra alt og alle, og ingen hadde sjanse til å ta ham igjen.

– Det smaker veldig godt. Jeg har vært veldig støl etter femmila, og slitt med å komme meg ut av senga, men i dag så var det mye bedre, sier Høsflot Klæbo til TV 2.

Nærmest kom Eirik Brandsdal, mens franske Richard Jouve ble nummer tre.

– Jeg trodde jeg skulle klare å hente inn litt mer enn jeg klarte, men han holdt den samme luken hele veien. Jeg er så imponert av den nye kongen i Drammen, sier Brandsdal om Høsflot Klæbo til NRK.

Med seieren tok Høsflot Klæbo tilbake verdenscupledelsen, bare tre dager etter at Alexandre Bolsjunov tok den fra ham i den russiske maktdemonstrasjonen i Holmenkollen.

– Det er deilig. Bolsjunov viser at han er sterk i prologen, men så fikk han det igjen i kvartfinalen. Det er viktig for min del med tanke på verdenscup-troféet, det må vi takke for, men jeg regner med at han kommer til å være sulten i Falun. Det blir ikke noe hvilehjem, her må man bare stå på de siste to ukene.

Før løpet var han 48 poeng bak russeren, nå er han 31 poeng foran.

Bolsjunov røk allerede i kvartfinalen da han stivnet på oppløpet, mens Høsflot Klæbo gikk enkelt videre både fra kvart- og semifinale.