Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø har så langt i VM i Östersund sikret seg gullet på mixed stafett og sprinten, og sølvmedalje på jaktstarten.

De fleste trodde at 25-åringen også skulle kapre det edleste metallet på jaktstarten, men tre bom på siste stående skyting ødela alt for stryningen, og han måtte ta til takke med sølvet.

– Det skjer ikke i skiskyting
Thingnes Bø er imidlertid en av de største gullfavorittene på onsdagens normaldistanse i Östersund, og i møtet med pressen foran VM-øvelsen i de svenske skoger benyttet han anledningen til å sende et stikk til langrennssporten.

– Jeg tror at hvis Therese Johaug hadde kommet inn med én runde igjen og ledet med et minutt, så vet alle hvem som hadde vunnet. Det skjedde ikke med meg og Mona Brorsson her på jaktstarten. Skiskyting har en X-faktor som er morsommere for publikum. Det er kjekt å vinne når du leder slik, men det er veldig kjedelig å tape på grunn av skytingen, sier han.

Etter sine tre bom på siste skyting på jaktstarten benyttet Thingnes Bø den konkurransefrie dagen mellom løpene til å drive skytetrening.

Totalt skjøt han 150 skudd i et forsøk på å rette opp feilene han har gjort på standplass.

– Det har ikke skjedd før. Det var et behov jeg følte at jeg måtte ut å gjøre. Det var en utrolig bra treninsøkt, og jeg håper jo at innsatsen jeg legger ned i VM skal hjelpe meg litt underveis, konstaterer han.

– Jeg er ikke frustrert
Verdenscuplederen gjør det klart at han har taklet nedturen på jaktstarten helt fint.

– Nei, jeg har ikke vært frustrert. Jeg har det fint. Jeg har allerede mitt beste mesterskap, selv om vi bare er halveis. Fremover nå vil jeg bare senke skuldrene og få ut mitt beste potensial, påpeker han.

For langrennsformen har Thingnes Bø hatt inne hele tiden. Dessuten står han fast på at Norge har de beste skiene av samtlige som skal kjempe om topplasseringer i VM.

– Jeg må bare tenke at jeg har alt å vinne. Troen på egne ferdigheter er det viktigste nå. Jeg kjenner ikke på noe usikkerhet, selv om jeg forstår at spørsmålet stilles. Men skyter jeg 20 treff, så er jeg den som går fortest, og da vil jeg mest sannsynlig vinne, slår Thingnes Bø før onsdagens normaldistanse.