IDOL: Zinedine Zidane skal ha vært et av Eden Hazards største idoler da han vokste opp. Nå hevder Telegraph at Real Madrid har fornyet interessen for stjernespilleren som følge av Zidanes comeback.
IDOL: Zinedine Zidane skal ha vært et av Eden Hazards største idoler da han vokste opp. Nå hevder Telegraph at Real Madrid har fornyet interessen for stjernespilleren som følge av Zidanes comeback. Foto: NTB Scanpix

Tviler på kjøpefest: – Verken planen, svaret eller fasit

TV 2s fotballekspert mener det ikke er en selvfølge at Real Madrid kommer til å ta av på overgangsmarkedet i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På mandagens pressekonferanse varslet klubbens mektige president, Florentino Pérez, at de skal «jobbe mot en ny, gyllen generasjon».

Ifølge Miguel Delaney i Independent kommer Zidane til å få svimlende 3,4 milliarder kroner å rutte med på overgangsmarkedet.

Simen Stamsø-Møller tror imidlertid ikke at det dernest er sagt at «Los Blancos» kommer til å sprenge banken for å hente en ny superstjerne.

– Det er helt i luften. Det er ingen grunn til å tro at de kommer til verken å bruke svimlende mye penger, eller at de ikke skal gjøre noen ting, sier TV 2s fotballekspert.

Han minner om storklubbens noe tilbaketrukne overgangstrategi de siste årene.

– De har endret politikken radikalt de siste årene. De sluttet å hente «galácticos», og har heller investert i unge spillere som Vinícius. De har ikke valgt å hente en etablert verdensstjerne siden Gareth Bale, påpeker Stamsø-Møller.

Tror ikke på Hazard-overgang

Førstemann inn dørene på Santiago Bernabeu kan bli Eden Hazard. Ifølge Telegraph-journalisten Matt Law, som følger Chelsea svært tett, fornyet den spanske hovedstadsklubben interessen for stjernespilleren like før Zidane ble ansatt.

Hazard har bare ett år igjen av kontrakten, men Chelsea krever angivelig likevel i overkant av én milliard kroner for belgieren.

Og med en ny Real Madrid-manager inn, har det versert løse rykter om at fotballverdenens største stjerner kan være på vei inn.

– Jeg tviler sterkt på at de nå vil bruke to milliarder på Neymar eller halvannen på Hazard. Det avhenger så mye av at de skal levere. Begge to er godt inne blant verdens ti beste, kanskje fem beste, men jeg er fortsatt litt usikker på om Real Madrid kommer til å gidde å bruke så mye penger på så usikre kort. Da kan det godt tenkes at de heller bare vil utvikle og forvalte det de har, som har vært en suksess før denne sesongen, argumenterer Stamsø-Møller.

– Mer tenkelig enn Neymar og Mbappé

En spiller som kan frigjøre en plass i troppen, er Gareth Bale. TV 2s fotballekspert tror at waliseren kommer til å forsvinne i sommer.

– Det kan hende at om de får godt med penger for Bale, at de vil bruke dem på Hazard. Zidane var et av hans store idoler da han vokste opp. Hvis Hazard skal gå et annet sted, og avslutte karrieren i en enda større klubb, er ikke tidspunktet så aller verst til sommeren. Jeg ser på Hazard som mer tenkelig enn Neymar og Mbappé, sier han.

– Men ikke så tenkelig?

– Nei, jeg tror ikke det nødvendigvis er verken planen, svaret eller fasit å hente en sånn. Sammenligner du ham med Cristiano Ronaldo, som er så gærn etter å vinne ... det har vi ikke sett hos Hazard. Hadde han hatt det genet, kunne han blitt bedre. Men det har han ikke, og det har vært åpenbart en del sesonger, svarer han.

Spillere kan bli tatt inn i varmen igjen

Under Santiago Solaris ledelse har flere av Zidanes mest betrodde menn havnet helt ute i kulden. Isco er til og med blitt utelatt fra kamptropper, mens Marcelo har fått se 22 år gamle Sergio Reguilón gå forbi seg i køen.

TV 2s fotballekspert tror nå at de kan bli tatt inn i varmen igjen.

I hvert fall én av dem.

– Isco var en av verdens beste under Zidane. Det må nesten ha vært noe personlig med Solari. I tillegg har de Asensio, Benzema er bra nå og Vinícius blir bare bedre og bedre. Det er ikke så mye som må gjøres for at det skal bli veldig bra, mener han.

– Marcelo er et vanskeligere «case» siden Reguilón har vært såpass bra, men det er ikke tvil om at han var verdens beste venstreback for et år siden. Han blir heller ikke yngre selvfølgelig (30 år, journ. anm), men er ikke nødvendigvis den som har spilt mest på fysikk, fortsetter han.