Vinner Johannes Thingnes Bø på blomsterseremonien etter sprint menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Vinner Johannes Thingnes Bø på blomsterseremonien etter sprint menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Åserud, Lise

Gullgutten Thingnes Bø (25):

– Jeg får se hvor lenge jeg gidder å holde på

Johannes Thingnes Bø er usikker på hvor lenge han ønsker å fortsette med skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø innfridde de skyhøye forventningene på lørdagens sprint i Östersund-VM.

25-åringen var helt suveren, og til tross for en strafferunde tok han sin femte VM-gullmedalje totalt i karrieren.

Men etter sin tredje individuelle gullmedalje røper Thingnes Bø overfor TV 2 Sporten at allerede han allerede har bestemt seg for å ikke holde det gående like lenge som medaljegrossisten Ole Einar Bjørndalen, som først la opp i en alder av 44 år.

– Jeg tror jeg kan holde meg i verdenstoppen så lenge jeg gidder å holde på med dette. Men det gjenstår å se hvor lenge jeg gidder å holde på, sier Thingnes Bø til TV 2 Sporten.

Og slår bestemt fast:

– Jeg kommer i hvert fall til å gi meg lenge før jeg er 40.

Bjørndalen: – Det vil ikke forundre meg om han gir seg før
Ole Einar Bjørndalen, som tok 58 mesterskapsmedaljer i løpet av sin lange og innholdsrike karriere, håper Thingnes Bø holder på i minst ti år til.

– Slik jeg kjenner Johannes så er han en gladgutt, og jeg tror han holder på så lenge han synes det er gøy. Jeg håper at han har det gøy i mange år fremover slik at toppidretten kan nyte Johannes i mange år fremover, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

Før han likevel legger til:

– Jeg håper at han holder på i ti år til, men det skulle ikke forundre meg om han gir seg før. Han tenker nok på å delta i de to neste vinter-OL, så går han nok i tenkeboksen med sine nærmeste. Det er min spådom, sier han.

Etter gullet på sprinten tok Johannes Thingnes Bø seg god tid til å snakke med media, og ble sittende lenge igjen etter den offisielle pressekonferansen var slutt for å svare på spørsmål fra både norske og utenlandske medier.

– Først og fremst og fremst vil jeg skryte av skiene våre. De har jo vært helt rå i hele vinter. I dag ledet jeg fra første sekundering til mål, og igjen var det god gli på skiene. Ellers handlet det om å gå fort der det koster minst. Og jeg tror jeg leste løypene bra, oppsummerer han.

– Han er i en annen liga
Siden renn i VM også teller i verdenscupen, slo Thingnes Bø samtidig Ole Einar Bjørndalens norske rekord for antall seirer i løpet av en og samme sesong. Lørdagens triumf er hans 13. i vinter.

Med det er han én seier unna å tangere Martin Fourcades rekord fra 2016/17-sesongen. Franskmannen skjøt for øvrig feilfritt på standplass, men i vinter har han hatt en langrennsform som er langt unna glansdagene.

Thingnes Bø gjør det imidlertid klart at han aldri tror han kan være i stand til å kopiere Bjørndalens bragder i skiskyting.

– Ole Einar Bjørndalen, det er en annen liga. I hver sport har du en som baner veien for sporten. Det gjør ikke jeg. Det gjorde Ole Einar for oss. Han er jo en legende på et helt annet nivå enn det jeg er, sier han beskjedent.

-– Men i dag passerte du Bjørndalen i antall seire i løpet av en og samme sesong?

– Ja, og det er faktisk ganske stort. Ole Einar var jo en verdensstjerne. Det synes jeg er tøft, gliser gullgutten Thingnes Bø.

Fast bestemt på å følge VM-planen videre
Overfor TV 2 Sporten gjør Thingnes Bø det klart at han fremdeles ønsker å gå alle distanser i VM i Östersund, inkludert torsdagens single mixed stafett.

– Ja, det er det jeg fortsatt tenker på. Jeg er veldig glad og lettet over hvordan kroppen fungerte i dag. Det var to steg opp fra mixed stafetten. Jeg traff med formen igjen, og det er bra, sier Thingnes Bø – som er storfavoritt til å stikke av med gullet også på søndagens jaktstart i Östersund.