Drammen scorte fire mål på rad og vant onsdagens kamp
Drammen scorte fire mål på rad og vant onsdagens kamp Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Drammen-håpet lever etter seier i toppkampen

Drammen vant over Elverum i kampen onsdag kveld og er fortsatt med i kampen om seriegullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen - Elverum 26 - 22

Drammen tok seieren med 26-22 over den regjerende seriemesteren Elverum og Kristian Kjellings gutter er dermed fortsatt med i kampen om å bli seriemester.

Elverum og ØIF Arendal ligger på toppen av tabellen, begge med 31 poeng etter onsdagens kamper. Drammen ligger på tredjeplass med 28 poeng. Alle lagene har to kamper igjen i serien.

Gøran Sørheim på Drammen beskrev kampen som en berg og dalbane.

– Det gikk mye opp og ned. Vi starter dårlig og mister baller, men vi kommer oss inn i kampen igjen. Det går i bølgedaler.

Sørheim ble banens beste spiller, men mener det er hele lagets fortjeneste at det ble seier.

– Det er en stund siden vi har slått de, så det er vannvittig deilig. Vi er et lag og alle er med på å spille kampen. Vi er sinnssykt gode som lag i dag. Det har vært en spesiell uke og da er det greit å krige seg til to poeng, sier Gøran Sørheim etter kampen.

Omtrent like gode

Også lagets trener Kristian Kjelling var fornøyd med seieren.

– Nå er jeg veldig glad. det er kjempemorsomt. Dette er den første seieren jeg har vært med på å slå Elverum siden Tynsetcup. Elverum er fabelaktive til å avslutte kamper, men i dag var marginene på vår side. De er likevel favoritter for gullet og de kommer til å kjempe knallhardt. Vi kommer til å fighte bra framover, sier Kjelling.

Elverums trener Michael Apelgren vil på ingen måte ligge på latsiden før neste kamp.

– Det var jevnt og vi kunne tatt den, men vi fikk det ikke helt til i dag. På slutten gjør de det mye bedre enn oss, men vi får se på søndag. Det er bare å si at vi er omtrent like gode. Og da må vi bare gjøre det litt bedre.

Jevn kamp

Elverum tok fort ledelsen i førsteomgang og etter elleve minutter var stillingen 6-2.

Drammens trener Kristian Kjelling så seg derfor nødt til å ta kampens første timeout etter mange tekniske feil fra laget.

Drammen jobbet sterkt videre ut i førsteomgang og sørget for stillingen 12-10 til pause.

Rett før pause ble det utvisning til Sørheim på grunn av roping fra benken, noe verken Kjelling eller dommeren var spesielt fornøyd med.

– Dommeren oppfatter at det blir ropt fra benken og da er det greit å få gitt en advarsel. De får be han om å sette seg ned og holde munn, i stedet for å gå rett på utvisning. Men språket var grovt, forteller Kjelling rett etter førsteomgang.

Lagene spilte jevnt i andreomgang og byttet på å ta ledelsen med ett mål. Etter 21 minutter inn i omgangen tok Elverum ledelsen med 21 mål over Drammens 20.

Begge lagene hadde mange feil i angrep og kommentatorene var klar i sin sak.

– Dette er jo skal vi danse. Det er bare å få slutt på dansinga.

Elverum tok timeout og i det 53. minutt klarte de å komme seg opp til en tomåls-ledelse, men Drammen utlignet raskt til 22-22 etter to minutter.

Drammen scorte deretter fire mål på rad og tok seieren over den regjerende seriemesteren to år på rad, med stillingen 26-22.

Spiller på vei til føden

Drammen hadde før kampen syv spillere ute med skade. Heldigvis var Gøran Sørheim tilbake på laget, og forskjellen på Drammen med og uten spilleren var stor ifølge TV 2s kommentatorer Harald Bredeli og Bent Svele.

Før kampen var Drammen-treneren tydelig stresset på grunn av spillerne som var ute med skade og måtte stå over kampen. Deriblant er toppscorer Aksel Horgen som er ute med en skulderskade og målvakt Mathias Kolstad Holm som var på vei til føden rett før kampen.

– Vi har fått alt i denne sesongen. Forrige kamp hadde vi to målvakter som ble skadd i samme kamp. Jeg trodde noen køddet med meg.

– At Kolstad Holm skal ha barn er i hvert fall en bra ting, sa Kjelling til TV 2 før kampen.