Det var etter tapet mot Burnley at Mauricio Pochettino mistet besinnelsen. Argentineren var svært misfornøyd med dommer Mike Deans innsats og ga han det glatte lag etter kampslutt.

Onsdag ble det klart at Pochettino må holde seg unna de to neste ligakampene. I tillegg fikk manageren en bot på 10.000 pund. Det bekrefter Det engelske fotballforbundet (FA):

«Tottenham Hotspur-manageren straffes for sin språkbruk og oppførsel – både på banen og i og rundt spillertunnellen – ved slutten av kampen mot Burnley den 23. februar.»

​Se hendelsen i videovinduet øverst!

– Det er i utgangspunktet en helt rimelig straff når man ser hvordan han oppførte seg der. Hvis trenere får lov til å holde på sånn, så eskalerer det, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

– Men så stiller man igjen spørsmål om hva som førte til at han fyrte seg sånn opp. Han hadde jo egentlig roet seg, men så virket det som om det var et eller annet som ble sagt fra Mike Dean, og da tente Pochettino på alle pluggene. Jeg er nysgjerrig på om Mike Dean har innrømmet hva han sa, sier TV 2-eksperten.

I ettertid av Burnley-kampen ble også Dean fjernet som fjerdedommer fra kampen mot Chelsea.

– Det er jo interessant om Dean skal dømme Tottenham fremover. Det hadde vært bra om man fikk en forklaring på hva som egentlig skjedde.

Straffen betyr uansett at Tottenham må klare seg uten sjefen i kampene mot Southampton og Liverpool.

– Jeg tror ikke det har noe særlig påvirkning på laget. Pochettino jobber veldig tett med teamet sitt og den gjengen har vært sammen i mange år. Jesus Perez er ofte mye mer aktiv enn Pochettino i coachingen under kamp, så jeg tror ikke det vil ha så mye å si, sier Stamsø-Møller.