Østerrikske Johannes Dürr, her fra OL i 2014. Foto: AP Photo/Matthias Schrader)
Østerrikske Johannes Dürr, her fra OL i 2014. Foto: AP Photo/Matthias Schrader)

Innrømmer å ha dopet seg samtidig som han samlet inn penger til comeback

Dürr innrømmer å ha fortsatt med egen bloddoping.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kom journalisten Hajo Seppelt med nyheten om at Johannes Dürr er under mistanke for selv å ha bloddopet seg inntil nylig, og det med hjelp fra den tyske legen Mark Schmidt. Dette samtidig som Dürr har samlet inn penger via crowdfunding for et planlagt comeback.

Onsdag ettermiddag skriver Seppelt at Dürr har innrømmet å ha dopet seg så nylig som i desember 2018.

Dürr er også mistenkt for å være et bindeledd mellom legen Mark Schmidt og utøverne i den pågående dopingsaken.

31-åringen ble utestengt for bruk av EPO i 2014, og har ikke deltatt i verdenscupen siden den gang, men han har gått flere FIS-renn etter at dopingdommen ble ferdigsonet.

Hauke og Baldauf brøt stillheten
​Det har vært stille fra de østerrikske langrennsløperne Max Hauke og Dominik Baldauf etter dopingavsløringene under Seefeld-VM. Nå har de to snakket ut i et intervju med Kronen Zeitung.

– Vi levde et dobbeltliv, sier østerrikerne til avisen.

Videoen som viste Hauke bli tatt på fersken med en nål i armen, sendte sjokkbølger gjennom idrettsverdenen. Og det midt under idrettsfesten i ski-VM.

Både Hauke og Baldauf har allerede innrømmet dopingen i politiavhør. I intervjuet forteller langrennsløperne at de startet bloddopingen i 2017.

– Vi må starte helt på nytt nå, sier østerrikerne.

Det er kun en liten del av intervjuet som er publisert på nettsidene. Resten finnes kun i papiravisen.

Stolte på Dürr
​De to 26-åringene avslører også at de stolte på Johannes Dürrs påstand om at de kun hadde mulighet til å vinne løp om de valgte å bloddope seg. Tirsdag kom for øvrig nyheten om at Dürr igjen er blitt arrestert.

Dürr har siden han ble tatt innrømmet doping og sonet en utestengelse på fire år. 31-åringen stod nylig frem i ARD-dokumentaren «Doping Top Secret: Confession. Inside the mind of a doper» og fortalte sin historie.

Flere arrestasjoner og innrømmelser
Midt under VM ble også estiske Karel Tammjärv og Andres Veerpalu arrestert. Det samme ble kasakhstanske Aleksej Poltoranin.

Senere har også to østerrikske proffsyklister, Stefan Denifl og Georg Preidler, kommet med innrømmelser. Den estiske skiløperen Algo Kärp har også innrømmet å ha vært en del av dopingnettverket til den tyske idrettslegen Mark Schmidt.

Tysk og østerriksk politi har i flere måneder etterforsket mistanker mot en gruppe med base i Erfurt som i flere år skal ha hjulpet eliteutøvere med bloddoping.​