Dürr ble arrestert i den østerrikske byen Innsbruck, meldte dopingjournalisten Hajo Seppelt på Twitter tirsdag.

Det ble senere bekreftet til avisen Der Standard.

Talsperson Hansjörg Mayr ved påtalemyndigheten i Innsbruck sier til avisen at en utvikling i etterforskningen har gjort det nødvendig å arrestere Dürr, som avla positiv dopingprøve under OL i Sotsji i 2014. Mayr vil ikke si noe om bakgrunnen for de nye mistankene.

Ifølge den østerrikske avisen Krone ble Dürr stoppet i bilen sin av politiet i Innsbruck. Nå er han mistenkt for å være et bindeledd mellom legen Mark Schmidt og utøverne i den pågående dopingsaken, som ryster Idretts-Europa.

Dürr har siden han ble tatt innrømmet doping og sonet en utestengelse på fire år. 31-åringen stod nylig frem i ARD-dokumentaren «Doping Top Secret: Confession. Inside the mind of a doper» og fortalte sin historie.

Nettverk rullet opp

Etter razziaene i ski-VM i Seefeld nylig ble fem utøvere tatt i doping: To estere (Karel Tammjärv og Andres Veerpalu), to østerrikere ( Dominik Baldauf og Max Hauke) og kasakhstanske Aleksej Poltoranin. En av østerrikerne ble tatt på fersken med nålen i armen og en blodpose ved siden av seg da østerriksk politi slo til.

Etter at opprullingen av dopingskandalen begynte i Seefeld har også to proffsyklister (Stefan Denifl og Georg Preidler) fra Østerrike innrømmet å ha jukset. Den estiske skiløperen Algo Kärp har også innrømmet å ha vært en del av dopingnettverket til den tyske idrettslegen Mark Schmidt.

Tysk og østerriksk politi har i flere måneder etterforsket mistanker mot en gruppe med base i Erfurt som i flere år skal ha hjulpet eliteutøvere med bloddoping.​

Blodposer i frysen

Den tyske legen Mark Schmidt er utpekt som hovedmannen bak dopingnettverket som ble avslørt i Seefeld. Schmidt skal ha oppbevart opp mot 50 blodposer i flere spesialfrysere i en egen garasje i nærheten av sitt hjem i Erfurt. Han risikerer ti års fengsel dersom han blir kjent skyldig.

Schmidts forsvarer sier at legen samarbeider fullt ut med etterforskerne.

Avisen Kronen Zeitung har tidligere skrevet at det kan komme et «skred» av dopingavsløringer dersom Schmidt virkelig legger alle kort på bordet. Han skal i årevis ha hjulpet et stort antall idrettsfolk å dope seg.​