Elsker sammenligningen med «Kardashians»: – Jeg er Kim!

Henrik Ingebrigtsen foreslår å slå sammen «Team Ingebrigtsen» med «Keeping up with the Kardashians».

Se intervju med Henrik Ingebrigtsen øverst.

Egen TV-serie og stjernestatus i eget land.

Den britiske avisen The Times sammenligner familien Ingebrigtsen med familien Kardashian i artikkelen: «Meet the Norwegian Kardashians», skrevet før helgens innendørs-EM i Glasgow.

Første del av brødteksten lyder: «Enda en episode i en lattervekkende, pute-tv familiedrama vil bli spilt ut denne helgen. Stjernene er tre brødre, en tenåringsprotesjé, en selvskapt «sint mann» og et film-team. Dette er Ingebrigtsene. Tenk de nordiske Kardashiane.»

Hvem er hvem

Henrik Ingebrigtsen er ikke fremmed for sammenligningen med den amerikanske kjendisfamilien.

FAKSIMILE: The Times.
FAKSIMILE: The Times.

– Det var en av mine motivasjoner for å lage TV-serien (Team Ingebrigtsen, journ. anm), spøker Henrik Ingebrigtsen

– Dette er folk som får millionlønn i året for bare å leve. Jeg tenker at når jeg er ferdig med løpekarrieren og den harde jobben for å tjene noen kroner, så vil jeg bare leve og tjene masse penger, gliser han.

– Hvem ville du vært i Kardashians?

– Jeg må være Kim. Jeg har dratt det i gang, så kommer de andre og henger seg på. Nå er Kylie den største, så det blir Jakob.

– Jeg kan mine Kardashians, gliser eldste løpebror Ingebrigtsen.

– Jeg tror vi aldri kan sammenligne oss med dem, dessverre. Det er nok ingen som har noe mål om det. Vi har først og fremt lyst å bli gode til å løpe, sier Jakob «Kylie» Ingebrigtsen til TV 2.

Storebroren har imidlertid en idé til et samarbeid, med glimt i øyet.

– Kanskje vi skal smelte det sammen. Kardashians møter Ingebrigtsen. Jeg og Jakob som løper om kapp med Caitlyn Jenner for eksempel.

– Den mixen av personligheter hadde blitt fantastisk TV. Det hadde vært konge. Det hadde blitt klikk i alle retninger. De kunne prøvd seg som idrettsutøvere, så kunne vi prøvde oss med det de gjør… Gå på catwalken... Eller runway heter det vel.

– Ikke så glamorøst

Trenerpatriark Gjert Ingebrigtsen flirer også av den britiske avisens familiesammenligning.

– Jeg skulle ønske vi hadde like mye penger. Og like kule biler, sier han til TV 2.

– Vi regner oss ikke som dem akkurat. Så glamorøst er det ikke.

Han ser likevel hvorfor det er slutningen avisen har trukket.

– Det er vel ikke så mange familier i Norge som har TV-serie, selv om Kardashians ikke akkurat driver med idrett, sier Gjert, før han poengterer at han har sett deler av Bruce, nå Caitlyn, Jenners OL-gull i tikamp fra 1976.

Selv om familiene Ingebrigtsen og Kardashian/Jenner neppe kan sies å ha mange likhetstrekk utover en egen TV-serie er kjendisstatusen noe som også Gjert Ingebrigtsen vil utnytte.

Fornøyd med oppmerksomhet

Han stiller gjerne opp for internasjonale medier.

– Vi har ikke tatt mål av oss om å komme på det nivået de er, men vi rir på en positiv bølge. Idrett er ferskvare, og vi vil prøve å utnytte det momentet vi har lengst mulig. Hvis vi kan være med å prege europeisk og internasjonal friidrett, så gjør vi gjerne det, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Det er gøy at folk og media følger med på det vi gjør, og lager oppmerksomhet rundt det. Det er kult om folk bryr seg om det vi syns er viktig, som er å løpe fort, sier Jakob Ingebrigtsen som i helgen tok gull og sølv i innendørs-EM.

– Jeg føler meg ikke som en stjerne, men hvis folk syns det er kult med bilde og autograf, og det kan påvirke dem til å begynne med noe selv, eller satse på noe de syns er, så stiller jeg veldig gjerne opp.​

Lik TV 2 Sporten på Facebook