Sykdom før åpningsdistansen ga Ebba Andersson en dårlig inngang til VM.

Den svenske skistjernen stilte til start på 10 km klassisk, før hun tok stafettgull på torsdag.

På dagens distanse var hun en av de heteste medaljekandidatene, men en tabbe underveis ødela medaljemulighetene. Andersson lå i gruppen bak Therese Johaug etter 17,5 kilometer.

Hele gruppen stoppet for å bytte ski. Da fikk Andersson store problemer.

– Det var verdens verste skibytte. Rekorddårlig bytte. Herregud hvor mange sekunder jeg tapte. Det var der jeg mistet muligheten til å kjempe om medaljene, sier hun.

Ingvild Flugstad Østberg var heller ingen racer i byttebåsen. Hun måtte se Jessica Diggins og Frida Karlsson fly avgårde, men i motsetning til Andersson klarte Østberg å tette luken.

Andersson forteller at sekundene i byttebåsen var forferdelige.

– Jeg forsøkte ikke å stresse, men da jeg så at alle jeg hadde gått med tidligere var langt foran meg i sporet skjønte jeg hvor dårlig byttet hadde vært, sier hun.

– Jeg kom litt for tett på de andre og fikk en dårlig inngang på skibyttet. Sekundene bare rant vekk. Jeg prøvde å reparere skadene, men jeg hadde ikke det siste som skulle til, sier hun.

Andersson var svært imponert over bronseløpet til Frida Karlsson. De to er klubbvenninner i Skellefteå.

– Det hun gjør er imponerende. Hun har imponert i hele mesterskapet. Frida viser at hun hører hjemme i verdenstoppen, roser Andersson.