Ingvild Flugstad Østberg gikk en strålende etappe og sendte Astrid Uhrenholdt ut først ved andre veksling.

Østberg ble heiet frem entusiastiske tilhengere langs løypen. En av dem er Silje Rogn Aune, som nesten er snytt ut av skaftet på Østberg.

Det er ikke første gang Aune har hørt akkurat det.

– Det kan stemme. Jeg hørte det på byen i Falun. Da var det noen som lurte på «hva f... er det du gjør her? Skal du ikke gå i morgen», sier Aune.

– Du kunne vært storesøsteren?

– Ja, det er det jeg pleier å si, ler hun.

– Er du like god på ski?

– Ja, svarer hun kontant.

– Hun kan fortsette med det

Aune er på plass i Seefeld sammen med en venninnegjeng. «Likørkameratene» stilte med hjemmestrikkede votter - laget av Siljes mor.

Østberg måtte se nøye på bildet TV 2 viste frem av dobbeltgjengeren.

– Oj, det ligner jo faktisk på meg. Jeg trodde det var meg med en gang. Men når jeg studerer det nærmere ser jeg at det ikke helt er meg, sier Østberg.

Skistjernen synes det er greit å bli forvekslet med dobbeltgjengeren.

– Da kan jeg være litt på byen uten at jeg er på byen. Det er ikke så dumt. Hun kan fortsette med det, ler Østberg.

– La hun ta støyten?

– Ja, håper hun oppfører seg, da. Det må du si til hun hvis du treffer hun igjen, så jeg ikke får et dårlig rykte på meg, smiler Østberg.

Ble tråkket på

Hun var ikke i like godt humør underveis på stafetten. Svenskenes nye komet Frida Karlsson tråkket støtt og stadig på skiene til Gjøvik-jenta.

– Hvis hun ikke gikk på skiene mine hele veien ville det gå fortere for oss begge. Da kunne vi kanskje gå fra de andre lagene enda mer. Jeg tenkte at jeg kunne si fra om det.

– Fikk du noe svar?

– Nei, det kom ikke noe svar. Men det er lov å si fra litt ute i løypen. Jeg tror jeg er ganske snill, men jeg har litt temperament i meg ute i løypen, sier hun.